NESA_TRENING_TIROLNenad Borovčanin 14.na svetu!

 

Srpski profesionalni bokser, Nenad Borovčanin popeo se za još jedno mesto na svetskoj rang listi u WBC verziji, nakon pobede u predborbi meča za svetsku titulu između Vitalija Klička i Šenona Brigsa u Hamburgu nad Austrijancem Patrikom Bergerom nokautom u prvoj rundi i sada zauzima 14.poziciju na svetu u kruzer kategoriji.

-Očekivao sam napredak na svetskoj rang listi i ne nameravam da se zustavim dok ne budem na samom vrhu. Biti među TOP 15 na svetu, formalni je uslov za izazivanje svetskog šampiona ali ja nameravam da prvo osvojim titulu evropskog šampiona u meču koji me očekuje u prvoj polovini sledeće godine i to u Banja Luci. Posle toga se spremam da se popnem na vrh sveta. Saradnja sa braćom Kličko i njihovim trenerom Fricom Zdunekom za mene je bila velika stvar i to pokazuju rezultati. Naredni period treniraću po programu koji je prilagođen za mene, kako bih nadoknadio sve svoje kondicione nedostatke i tako ušao spreman u jak trenažni ciklus koji me očekuje početkom godine – rekao je Nenad Borovčanin

Povezana vest:  Vladimir Kličko posetio ESPIRIT arenu

Komisija za rejting i titule WBC verzije na godišnjem kongresu u Kolumbiji koja je Borovčanina rangirala na 14. poziciju, pohvalila je Vitalija Klička kao najboljeg boksera meseca. Kličko je 16. oktobra odbranio titulu protiv Šenona Brigsa i tako još jednom pokazao da su braća Kličko neprikosnoveni vladari teške kategorije. Mečeve na kojima su Borovčanin i Kličko zabeležili pobede gledalo je širom sveta više stotina miliona gledalaca putem malih ekrana, a među najpoznatijim televizijama koje su kupile tv prenos bile su američki ESPN i ruski Megasport.

Povezana vest:  Boks nam je dao šansu da uspemo u životu!