sp_baku_2011

SP AZERBEJDŽAN

REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA PUT AZERBEJDŽANA

Orlovi puni optimizma pred SP

 

Na Košutnjaku su trenirali, radi i pripremali se za svetsko prvenstvo u Bakuu. Na Košutnjaku su tempirali formu za SP kao i za borbu za vizu za Olimpijske igre koje su na programu u Londonu. Na Košutnjaku…

Ovo je, može se reći, jedno od najvažnijih takmičenja za srpske Orlove. Na minulim takmičenjima imali su sitnije pehove, bili na korak do odličja a sada je vreme da se odabrani srpski borci, njih petorica, možda i najboljih u Srbiji „otplove“ na obalu Kaspijjskog mora (ili jezera) i da u glavnom gradu bovše sovjetske republike – Azerbejdžanu pokušaju, pruže maksimum i kako fudbaleri to popularno kažu – Ostave srce na terenu do borbe za medalju.

Za ove momke svaka runda, svaki sekund meča biće važan! Njihovi treninzi koje su vodili selektor Zoran Manojlović, Miodrag Milić, kao trener i strateg sa Kube Forneta sada će izaži na videlo. Sada će se videti ko je kakvog kova, ko je od kakvog čelika „obrađen“. Na konferenciji za medije i tokom foto sešna srpski Orlovi delovali su pomalo nervozno. Pozitivna nervoza je odlična a, ja kao novinar koji godinama prati plemenitu veštinu nisam ih video ovako naelektrisane.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Branimir Stanković pobedio Moldavca Galagota

Sajam boksa, skup najboljih pesničara sveta na programu je od 26. septembra do 8. oktobra u Bakuu a cilj naših reprezentativaca je plasman među 10 boksera, koje bi im obezbedilo plasman na Olimpijske igre sledeće godine u Londonu.

– Glavni cilj nam je bar jedna viza za London. Naravno ambicije su i veće, ali nećemo puno da obećavamo. Iskreno mislim da ova selekcija Srbije ima boksera za medalju. Tu pre svega mislim na Baneta Stankovića koji je na prošlom SP bio peti. Tu je i Ljubomir Marijanović koji ako ponovi rezultat iz Milana plasiraće se na OI. Najvažnije je da smo mi pripreme odradili maksimalno, da su momci fizički i psihički spremni, a rezultati će doći – rekao je  selektor Zoran Manojlović.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ELIMINATOR, Sjekloći dobra težina, najavljuje napad na Biku

Velika očekivanja ima i Marko Nikolić, koji će naš nacionalni tim predstavljati u kategoriji do 81 kg.

– Što se mene lično tiče cilj mi je da prođem prva tri kola i izborim plasman na OI. Sve više od toga bio bi veliki uspeh. Isto mišljenje dele i moji reprezentativni drugari kojima je plasman na najveću svetsku sportsku smotru san. Fizički smo maksimalno spremni i nećemo se predati. Pokušaćemo da obradujemo Srbiju – kaže Nikolić.

Povezana vest:  Vitalij Kličko: Moja karijera nije gotova

Srpski tim put Bakua krenuo je juče u 14.40 iz Beograda preko Moskve a za nedelju previđeno merenje. Prvi mečevi i eliminacije na programu su u ponedeljak. Finalne brobe održaće se 8. oktobara.

velizar_djeric_2011Predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić delovao je zadovoljno posle napornog rada reprezentacije na Košutnjaku.

-Da nije bilo Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije rad srpske reprezentacije ne bi bio moguć. Momci su imali vrhunske uslove u hotelu Trim i u Centru za sport na Košutnjaku, od bazena, teretane, trim staze, preko sale za treninge. Odrađeno je dosta sada je na redu da se vidi njihov rezultat na međunarodnom ringu – rekoa je Đerić.

SPISAK OROLOVA

Branimir Stanković       60 kg

Ljubomir Marijanović    64 kg

Aleksandar Drenovak    75 kg

Marko Nikolić      81 kg

Milutin Stanković 91+kg

PHOTO: ataimages.rs

sp_baku_2011_bokseri