nesa_i_porodica_posle_meca_salke_arenaSpektakularna noć na Šalkeu!

 

Stadion fudbalskog kluba Šalke u subotu uveče bio je ispunjen do poslednjeg mesta, ali ne zbog fudbalske utakmice, već zbog profesionalnog boksa! U glavnoj borbi večeri Vitali Kličko je branio titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji i odbranio je nokautiravši u desteoj rundi Poljaka Alberta Soznovskog, dok je srpski bokser Nenad Borovčanin jednoglasnom odlukom sudija pobedio Afrikanca Rejmonda Očingena. Bila je to nezaboravna noć sporta i šou programa u organizaciji KMG-a (Klicko Menadzment Grupa) kojoj je prisustvovalo 60.000 gledalaca, a u direktnom televizijskom svetu u preko 100 zemalja celog sveta sa više milionskim auditorijumom. Kličko je još jedanput potvrdio da je nabolji teškaš na svetu, a Nenad Borovčanin napravio još jedan važan korak u svojoj karijeri i po ko zna koji put uspešno prezentovao srpsku zastavu celom svetu.

Povezana vest:  Nikola Stevanović povredio ruku, meč odložen za 20. april!

-Ovo je treći put da boksujem u predborbama braći  Kličko, ali prvi put u internacionalnom televizijskom prenosu , što je za mene bio motiv više da pobedim. Potrudio sam se da na najbolji mogući način prezentujem srpski sport, što ću se truditi da radim i u budućnosti. Protivnik mi je bio najteži u dosadašnjoj karijeri, što govori i njegov skor od 21. pobede viteli_klicki_sa_pojasomod čega 17 nokautom, ali i najslađa pobeda koja mi donosi veliki broj bodova na svetskoj rang listi. Sledi odmor do srede kada nastavljam treninge po planu i programu mog novog trenera Frica Zduneka, kako bih što spremniji dočekao početak avgustovskih priprema sa njim. Cilj mi je da u ovoj godini osvojim neku od prestižnih titula i budem korak bliže do samog svetskog vrha. Predstoji težak period treninga, ali biz velikih odricanja nema ni velikih rezultata – rekao je Nenad Borovčanin dan posle meča.

Povezana vest:  Mejveder i Mozli 1. maja u Las Vegasu

Kličko i Borovčanin su se zajedno pripremali na Tirolu u Austriji gde ih je trenirao čuveni bokserski trener Fric Zdunek. Kličko je odbrano titulu , a Borovčanin na pravi način opravdao njihovo poverenje i  iskoristio šansu da bude deo Kličkovog tima.Vitali je posle borbe izjavio da mu je želja da sledeći protivnik bude Dejvid Hej, za koga kaže da ima samo velika usta i da ne sme da boksuje sa njim.

Povezana vest:  Golovkin i Gonsales nokautirali rivale u Njujorku