sebastian_ozije_citroen_reli_1RELI

SEBASTIJAN OŽIJE U VOĐSTVU I POSLE DRUGOG DANA U PORTUGALU

Francuz hita ka prvencu

 

Portugal očigledno prija Sebastijanu Ožijeu. Francuz iz Citrenovog juniorskog tima zadržao je prvo mesto posle drugog dana relija u Portugalu, povećavši šanse da ostvari prvu pobedu u Svetskom reli šampionatu.

Šestostruki šampion Sebastijan Loeb uspeo je da se probije na drugu poziciju i sada za Ožijeom zaostaje 21 sekundu. Francuz je već u prvoj jučerašnjoj etapi najavio da neće odustati od pobede kada je smanjio zaostatak za sunarodnikom za osam sekundi.

Povezana vest:  Pobeda Pedrose, Markes blizu titule

Peter Solberg uspeo je da se vrati na treću poziciju, posle pada na peto mesto u poslednjoj etapi u petak. Šampion iz 2003. u privatnom Citroenu C4 sada ima zaostatak od 52 sekunde za vodećim.

Dani Sordo pao je sa druge na četvrtu poziciju, jer je u 12 etapi Vaskao 2 morao da pripazi na gume koje su u prethodnoj etapi prilično istrpele, pa je zbog toga vozio opreznije. Međutim, to ga je dovelo na zaostatak od jednog minuta.

Prošlogodišnji vicešampion Miko Hirvonen, pao je juče u Ford Fokusu mesto niže u odnosu na petak i sada se nalazi na petoj poziciji sa zaostatkom večim od jednog minuta.

Povezana vest:  ARANĐELOVAČKI DIJAMANT NA SVETSKOM TESTU IZDRŽLJIVOSTI 24 ČASA LE MANA

Juče je najgore prošao pobednik prethodnog relija na Novom Zelandu, Jari-Mati Latvala.

Finac je u devetoj etapi Vaskao 1 izgubio kontrolu nad Ford Fokusom, sleteo sa puta i udario u drvo udaljeno 40 metara, zbog čega se povukao sa jučerašnjeg takmičenja i još nije sigurno da li će danas nastaviti. Uz to je i pao sa šestog mesta na 21. poziciju.

Povezana vest:  Mladenović otvorio auto - trke na Ušću

Rezultati drugog dana relija Portugal: 1. Sebastijan Ožije (Francuska, Citroen C4) 2:50:48,1 časova, 2. Sebastijan Loeb (Francuska, Citroen C4) + 21,1, 3. Peter Solberg (Norveška, Citroen C4) + 52,2, 4. Dani Sordo (Španija, Citroen C4) + 1:05,7, 5. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 1:13,9, 6 Hening Solberg (Norveška, Ford Fokus) + 3:02,8, 7. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 4:41,8, 8. Mads Ostberg (Norveška, Subaru Impreca) + 5:36,7, 9. Kimi Raikonen (Finska, Citroen C4) + 7:29,7, 10. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 7:55,1…