zoran_mitrovicSKANDAL

Mitroviću dve godine, Domonkošu i Stankoviću godina zabrane

 

Međunarodna bokserska federacija (AIBA) podnela je danas žalbe Antidoping odboru na odluke Bokserskog saveza Srbije o kažnjavanju Branimira Stankovića, Zorana Mitrovića i Danijela Domonkoša opomenama zbog pozitivnih rezultata na furosemid. U saopštenju Antidoping agencije Srbije navodi se da su oni bili pozitivni prilikom kontrole za vreme „Beogradskog pobednika“.

Povezana vest:  Vladimir Kličko lako protiv Leapaija

AIBA zahteva kaznu zabrane takmičenja od dve godine za Mitrovića i od jedne do dve godine za Stankovića i Domonkoša, ali i kažnjavanje predsednika tehničke komisije BK Mačva Milana Despotovića, doživotnom zabranom obavljanja funkcija u oblasti sporta, koji je po sopstvenom priznanju nehotice dao furosemid Domonkošu i Stankoviću.

Antidoping agencija Republike Srbije je u petak podnela žalbe na izrečene sankcije trojici boksera i tražila strože kažnjavanje i pokrenula postupak pred Bokserskim savezom Srbije za kažnjavanje Despotovića kaznom zabrane obavljanja funkcija u oblasti sporta u periodu od četiri godine do dozivotne zabrane.

Povezana vest:  39. SENIORSKO EP U ANKARI, Stanković poklekao u borbi za medalju