guardiola_KZNPred Gvardiolom najteži zadatak u karijeri

 

Fudbaleri Barselone imaće u sredu izuzetno težak zadatak da nadoknade dva gola minusa protiv Intera u revanšu polufinala Lige šampiona i da nastave put ka odbrani trofeja.

Pod vođstvom trenera Pepea Gvardiole Barselona je ove i prošle sezone osvojila šest trofeja, a revanš protiv Intera deluje kao daleko najozbiljniji zadatak pred kojim se do sada našao mladi stručnjak. „Sutrašnji meč je jedan od najvažnijih u novijoj istoriji kluba. Nadam se da će naši navijači naterati igrače Intera da u tih 90 minuta zamrze to što se bave fudbalom“, kazao je štoper Barselone Đerar Pike.

Povezana vest:  Karling više neće biti sponzor Liga kupa

Očekuje se da Gvardiolina ekipa od prvog minuta „pritisne“ zadnju liniju Intera i što ranije pokuša da postigne pogodak. „U italijanskom fudbalu sve se svodi na to da se snažno brane i onemoguće vam prostor za stvaranje ozbiljnih prilika. Jasno je da se oni sada nalaze u odličnoj situaciji jer imaju prednost iz prve utakmice. Ipak, mi moramo da budemo ona Barsa koja je u prethodne dve sezone rušila sve redom“, rekao je igrač sredine terena Barselone Ćavi Ernandez.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Oduševljeni Klinton ostaje i za osminu finala Mundijala

Gvardiola u utakmici u sredu neće moći da računa na suspendovanog Karlosa Pujola i Erika Abidala. Poslednji put Barselone je deficit od 3:1 nadoknadila pre deset godina, kada je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona pobedila Čelsi sa 5:1 posle produžetaka.