Večeras Gala koncert u Narodnom pozorištu

gala_koncertTradicionalni Novogodišnji gala koncert biće održan u 13. januara, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Na gala koncertu nastupiće solisti, Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta pod upravom dirigenata: Johanesa Harnajta, Zorice Mitev-Vojnović, Dejana Savića, Ane Zorane Brajović i Đorđa Pavlovića. Reditelj je Ivana Dragutinović, a scenograf Aleksandar Zlatović.

Povezana vest:  Struka i Mikri predstavljaju „Pimpovanje"

Na programu su arije i dueti iz poznatih opera i opereta Pučinija, Verdija, Štrausa, Bizea, Ofenbaha, Dvoržaka i Leonkavala, kao i napolitanske pesme.

Pored operskih prvaka nacionalnog teatra, specijalni gost koncerta biće Peter Dvorski, koga svrstavaju među pet najboljih svetskih tenora. Nakon više godina, na koncertu će pevati i jedna od najvećih zvezda srpske opere primadona Radmila Bakočević.

Povezana vest:  Koncert “Priča jednog orkestra" Big benda RTS na Kolarcu

Gost iz Češke Dvorski zvezdanu karijeru započinje 1978. godine u Slovačkom nacionalnom pozorištu u Bratislavi ulogom Lenskog u operi „Evgenije Onjegin“ Čajkovskog.

Od tada je nastupao na preko 60 operskih scena u 25 zemalja širom sveta, uključujući Metropoliten operu u Njujorku, Kovent garden u Londonu, milansku Skalu i mnoge druge.

Kada je boravio u Milanu, Lučano Pavaroti ga je odabrao da nastupa u recitalu u Teatro Komunale u Modeni i predstavio ga kao svog naslednika.

Povezana vest:  Humanitarni koncert za pomoć poplavljenom stanovništvu