ORTHODOX_CELTS_01Orthodox Celts na Akademiji u subotu 27. novembra

Jedan od najpopularnijih domaćih bendova, beogradski irish folk-rockeri ORTHODOX CELTS održaće koncert na Akademiji, u subotu 27. novembra, sa početkom u 22h.

Poslednji veliki koncert u Beogradu Kelti su održali pre nešto više od osam meseci, kada su tradicionalno, osamnaesti put u karijeri, obeležili Saint Patrick’s Day, a svojim nastupom na Akademiji upriličiće još jedan fantastičan provod uz preko 2 sata žive svirke, onako kako samo oni umeju!

Povezana vest:  Željko Vasića I Neda Ukraden u Magacinu prvi put otpevali duet “Izvini” (VIDEO)

Orthodox Celts su osnovani 1992. kao akustični sastav (violina, bendžo, mandolina, frula, harmonika), da bi, dodavanjem bubnjeva, bas i ritam gitare, vremenom prerasli u pravu koncertnu atrakciju, koja neguje progresivni irish folk-celtic rock zvuk.
Njihov prvi album, objavljen 1994. godine, sastojao se isključivo od standarda irske folk muzike, a već od drugog uključuju i sopstvene pesme pisane i komponovane u tom stilu. Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva singla i jedan split live album, sa grupom Pachamama.
Zanimljivo je da se skoro svi članovi ovog sastava deklarišu kao navijači fudbalskog kluba Seltik.

Povezana vest:  X FACTOR, Aleksa Perović kao tekstopisac: Napisao sam pesmu za Daniela Kajmakoskog!

Bend će na Akademiji nastupiti u sastavu: Aca Celtic – vokal, Lale – irski tenor bendžo, mandolina, Johnny- violina, Popke – tin whistle/low whistle, Gruja- bas gitara/prateći vokal, Vladan – gitara/prateći vokal i Džekac – bubnjevi/bodhran 

Ulaznice u pretprodaji moći će da se kupe po ceni od 700 dinara, u art kafeu „Fleka“ na Akademiji.

Povezana vest:  Samostalni referenti za 25. januar u DOB-u najavljuju odličan provod i SKAkanje bez prestanka!