POEZIN_28.11.PARTY WEEK @ AKADEMIJA

 

Akademija
Četvrtak 25. novembar

DUBSTEP-GRIME-ELECTRO BREAKS U VELIKOM, A BIG BEAT-DNB-RAGGA-HIP HOP U MALOM KLUBU!

Prava klaberska poslastica, DUBSTEP, GRIME i ELECTRO BREAKS žurka održaće se u četvrtak 25. novembra u Velikom klubu Akademije, kada, od 22h do 04h, vrte CHODA OPTIMUS i Mr. CASH, a od ponoći i ceo Mali klub pretvaramo u plesni podijum i nastavljamo sa MORE STYLES žurkom, upakovanom u konglomerat ludih big beat, dirty booty breaks, drum’n’bass, ragga i hip-hop ritmova. Slušamo sve od A-Skillz, Deekline, Freestylers, preko Dub Pistols, Rebel MC, The Wiseguys do Dreadzone, High Contrast…

Žurke će trajati do 04h a ulaz je slobodan!

Akademija
Subota 27. novembar

PSY TRANCE PARTY

Psychedelic Trance žurka SERBOCONNECTION, odigraće se u subotu 27. novembra u Malom klubu Akademije, uz nastup live actova SPARK, NEBUCHADNEZZAR i BPM i DJ setove koje će raditi DJane ZLA, PROSPECT i RELOAD (b2b).

Dejan Jovanovich a.k.a. Prospect beogradski je psy trance producent i jedan od najnovijih članova izraleskog Utopia records kolektiva, čiji bi prvi solo album „Colors of Love“ uskoro trebalo da bude objavljen za ovu etiketu. Njegov zvuk se može opisati kao atmosferični Morning groove Full-on, sa obiljem ugodnih melodija i upečatljivih bas linija.
Paralelno, Dejan radi i na Full-on projektu „Wreckers“, u saradnji sa Quality Sound iz Meksika, a od leta 2010. i na projektu SPARK, koji je pomeren ka Night Full-on zvuku, začinjenom opakim melodijama, trippy efektima i gomilom novih trenutaka, kada je reč o ovom muzičkom pravcu. Spark je kod ljubitelja trance muzike nezvanično ocenjen kao jedno sasvim novo iskustvo.

Povezana vest:  Kako se Bridgit Mendler obračunava sa online haterima

Nebuchadnezzar (Nabukodonosor) je Night Full On Psy Trance projekat Miloša Đekića, čiji je stil lako prepoznatljiv po žestokim basovima, čestim breakovima, upliftovima i zaraznim melodijama. Na njegovom debi albumu Nebuchadnezzar – „Not For Children 2010“ mogu se čuti i remiksi remek dela Carmina Burana i Ultravoice Vs Azax Syndrom – Test Flight, a na novom CD-u naći će se i remiksi Tryambaka, Ultravoice, Freaked Frequency, Spark, Prospect, BPM, The Riddler, System Nipel.

BPM su Aleksandar Lazarević i Gradimir Kedžić, dvaj sjajna producenta, poznata po svom moćnom Night Psychedelic gruvu, sa elementima Morning melodija i magičnih vokala. Nastupali su sa poznatim imenima svetske trance scene, kao što su: Astrix, Bizzare Contact, Ananda Shake, Psycraft, Pixel, Talamasca, X-Dream, Alternative Control, Azax Syndrom, Astral Projection, Sesto Sento, Atma i mnogi drugi. Nekoliko njihovih singlova i jedan EP objavljeni su za Psycore i Psytropic Record labele, a u najavi je i debi album „System Activated“ koji će izaći za Psycore etiketu. 
Žurka će trajati od 22h do 04h, a cena karte biće 250 dinara.

Povezana vest:  Hejli Viliams: Paramore nije marketinški proizvod

Akademija
Nedelja 28. novembar

POETSKI CLUBBING + DARK NIGHT BY DJ GAVRA NA AKADEMIJI

Deveta žurka Poezin serijala odigraće se u nedelju 28. novembra u Malom klubu Akademije, sa početkom u 20h. Pesnicima i pesnikinjama muzičku podršku pružaće bend Dž!Dž! koji neguje eklektični, avangardni rok zvuk i koji je nedavno na Akademiji imao koncertnu promociju debi albuma “A onda stanem i razmislim…”.

Nastupaju: Nataša Kupljenik (Hrvatska), Jasmina Šušić (Hrvatska) sa novom knjigom poezije „Nebo boje peperminta“ koja će svoju promociju doživeti par dana ranije na Akademiji, Mirko Petrović mikrobend, Dragoljub Milčić – akustični performans, Jelena Brkić & Maja Vujinović (opake slemerke), Ivana Milovanović, Milica Milosavljević, Teodora Budimir, Anja Milosavljević, Danilo Lučić, Sara Radojković, Violeta Borovnica, Dunavski Buzukije, Radmila Daničić, Milomir BATA Cvetković, Ana Nedović, Voštana Bojica, Danijela Ćuzović, Biljana Kosmogina, Spasoje, Ž. Milovanović, Tamara Rakić, Nina Gavrilović, Veljko Bosnić i Aljoša Dražović (ovoga puta sve na engleskom ).

Povezana vest:  Zvonko Bogdan oduševio publiku u Botaničkoj bašti

A, predstaviće nam se i mlade kreativne snage, srednjoškolke i srednjoškolci u poetskom jurišu na Poezin Party: Alexandra Terentić, Jelena Denić, Tijana Mirković i Mladen Josifović.

Voditeljka programa biće Irena Plaović, uz tehničku podršku Siniše Stojanovića Sinistera.

Ko plati piće najlepšoj osobi na poetskom klabingu, može da nastupi i van utvrđenog spiska učesnika.

Ulaz je, kao i uvek, slobodan!

Iste noći u Velikom klubu Akademije očekuje vas još jedna plesna mašina uz DARK NIGHT BY DJ GAVRA, tematsko veče najdužih korena i najvećeg uspeha kod beogradske publike, naklonjene DarkWave, EBM, Electro muzici.
Besplatni CD-ovi sa najnovijom muzikom sa scene čekaju vas, i ovoga puta, kod Gavre u DJ kabini!
Žurka će trajati od 22h do 04h, a cena karte biće 100 dinara.