Partibrejkers_nova_1Exit label predstavlja „Krš i lom“ Partibrejkersa

 

Novu sezonu Exit online etikete otvoriće jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih bendova na srpskoj rok sceni Partibrejskers, svojim live albumom „Krš i lom“. Album, koji predstavlja presek celokupne karijere ovog benda, snimljen je na prvom od dva koncerta u beogradskom Domu omladine u martu prošle godine.

„Krš i lom” je najavljen kao prvo pravo live izdanje benda, i sadrži četrnaest pesama koje su obeležile njihovu 28 godina dugu karijeru. Za besplatan download biće dostupne „Hoću da znam“, „Put“, „Hiljadu godina“, „Kreni prema meni“, „Hipnotisana gomila“, koje prati neverovatna energija publike i benda na koncertu.

CD „Krš i lom“ objavljen je u junu u izdanju kuće „Odličan hrčak“ a miks i produkciju radio je Saša Janković u studiju „Oxygen” u Beogradu. Pošto su prošle tri godine od poslednjeg studijskog albuma „Sloboda ili ništa“ (PGP RTS), bend očekuje da će ove jeseni početi i rad na novom studijskom izdanju.

Povezana vest:  PERO DEFFORMERO U MIKSER HOUS EU

„Pokušaćemo da bude drugačije. Narušen je ambijent rokenrola, možda ni ne postoji, ali moramo opet da se vratimo u nazad, da nađemo prave stvari, nešto što je važno i što postoji“, najavio je Cane.

Nedavno je objavljena  monografija grupe Partibrejkers pod naslovom „Srce kuca tu je“ u izdanju kuće LOM iz Beograda u kojoj je obuhvaćeno tri decenije postojanja jedne od najznačajnijih srpskih rok grupa.  U monografiji se na 166 strana nalaze tekstovi svih pesama iz bogate diskografije „Brejkersa“, intervjui sa Zoranom Kostićem Canetom i Nebojšom Antonijevićem Antonom, kao i više od 200 fotografija.
Muzički kritičar Dragan Ambrozić izjavio je povodom ovog izdanja  da su „Partibrejkersi“, kao „Rolingstonsi“ i „Led cepelin“, stvorili svoju mitološku sliku, koja stiže pre njihove muzike, čineći ih poznatim i tamo gde se rokenrol ne sluša.

Povezana vest:  Bluz gitarista Gvin Ešton na turneji po Srbiji

 

Exit od 7. do 10. jula 2011. Prve ulaznice za najbržće 10. decembra tačno u podne!

 

Exit festival održaće se od 7. do 10. jula 2011. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Imena prvih zvezda novog izdanja festivala biće uskoro poznata, a Exit će kao i svake godine obradovati sve posetioce koji se odluče da među prvima kupe ulaznicu velikim popustima. Trka za najjeftinije promotivne ulaznice za dvanaesti Exit festival počinje u petak, 10. decembra,  tačno u podne, putem sajta Gigstix.com. Najbrži posetioci moći će da naruče ograničeni broj ulaznica po prvoj promotivnoj ceni od 4 990 dinara. Na ovaj način najbržima je obezbeđen popust od 55% u odnosu na redovnu cenu ulaznice koja će iznositi 10 990 dinara.

Povezana vest:  Taylor Swift planira veliki zaokret u svojoj karijeri

Zvanična pretprodaja ulaznica za dvanaesti Exit počinje odmah nakon što se rasprodaju prve promotivne ulaznice, a cena četvorodnevne ulaznice u pretprodaji iznosiće 6 990 dinara. Ove ulaznice takođe će biti dostupne putem sajta Gigstix.com, a sve detaljne informacije o cenama i načinu kupovine ulaznica za Exit 2011. posetioci mogu pronaći na sajtu Exitfest.org.