goran_karan_sava_centarVeče dalmatinskih pesama u Sava centru

 

Pevači Meri Cetinić, Vinko Coce, Tedi Spalato i Goran Karan uz klape „Kumpanji“ s Korčule i „Kampanel“ iz Primoštena održaće koncert dalmatinskih pesama 12. decembra u beogradskom Sava centra.

Zagrebački promoter „Harlem“ (Haarlem) saopštio je da će Cetinićeva otpevati stari hit „More, more“ što je i slogan koncerta, koji će biti „muzičko putovanje kroz autentično stvaralaštvo“ Dalmacije.

Povezana vest:  Blek Krous najavljuju album, turneju i pauzu

Cetinićeva je pomenuti hit pevala sedamdesetih godina u splitskoj grupi „More“, a kasnije je kao samostalna pevačica sarađivala sa pop kompozitorom Zdenkom Runjićem i izvodila njegove pesme kao što su „Lastavica“ i „U prolazu“.

Splitski kantautor Tedi Spalato vlasnik je tri hrvatske esnafske nagrade „Porin“ za pesme „Dobro ti more bilo“, „Lipote gladan, ljubavi žedan“ i „Konoba“, koju je otpevao u duetu sa Cetinićevom, sa kojom je bio u grupi „More“.

Povezana vest:  Tri koncerta u Delta Cityju: Goca Tržan, Daniel Kajmakoski i „The Frajle"

Trogiranin Coce je prošao put od klapskog pevača do horskog tenora u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, a u Hrvatskoj je poznat po albumima „Ljubav je ka i cvit“ i „Odriši mi dušu“.

Splićanin Gorana Karana, poznat po hitovima „Vagabundo“, „Pristajem na sve“ i „Bijele zastave“, jedini pomenutih izvođača redovno nastupa u Beogradu i Srbiji.