Gotik metal pioniri Paradajz Lost u Beogradu 14. februara 

paradise_lost_albumBritanski gotik metal bend „Paradajz lost“ (Paradise Lost) sviraće u Studenstkom kulturnom centru (SKC) na Dan zaljubljenih, 14. februara, a organizator je „Tera nostra promoušns“. Bend je na svom sajtu takođe najavio nastup u SKC-u 14. februara. 
Sajt lokalnog promotera www.terranostra-networks.com u poslednje vreme ne radi, kao ni njegova „majspejs“ (myspace) prezentacija. 
U prvoj najavi koncerta, koja se pojavila na sajtu za andergraund kulturu „Trablmejker“ (www.trablmejker.com), rečeno je da će karte za koncert koštati 1.900 dinara, i da će za parove, u prodaju biti pušteno 50 paketa od po dve karte po ceni od 3.500 dinara. 
Predstavnici SKC-a su rekli da ne znaju ništa o ovim podacima, ali su potvrdili da je ugovor sa „Tera nostrom“ potpisan. 
„Paradajz lost“ je osnovan 1988. godine u mestu Halifaks u Velikoj Britaniji, i pionir je dva žanra – ded-dum (death/doom) metala, zastupljenog na prva tri albuma, i gotik metala, koji je grupa počela da svira od četvrtog, vrlo cenjenog albuma „Icon“ (1993). 
Ovaj album i potonji „Draconian Times“ (1995) važe za remek dela gotik metala i oni su progurali „Paradajz lost“ na mejnstrim metal scenu. 
Grupa je na albumu „One Second“ (1997) počela da koristi elemente sint-popa i elektronike, stekavši još širu popularnost, da bi se 2002. godine, sa albumom „Symbol Of Life“ počela da vraća metal korenima. 
U vreme hvaljenog i nagrađivanog albuma „Paradise Lost“ (2005), bend je prvi put svirao u Srbiji, u Studentskom kulturnom centru Beograda. 

Povezana vest:  Grupa Siddharta objavila album „ID20“