f1_grand_prix_logoSKUDERIJA PREDSTAVLJA NOVI BOLID 28. JANUARA

Premijera verovatno u Maranelu

Bolid sa sezonu 2010. trenutno poznat samo pod nazivom 281, biće predstavljen 28. januara, saopšteno je iz Ferarija.

Premijera će najverovatnije biti održana u Maranelu, gde je i sedište Skuderije, tako da će se novi bolid naći na stazi svega nekoliko dana pre zvanično prvog predsezonskog testiranja u Valensiji 1. februara.

Osim ove, iz Ferarija je stigla i informacija da će devetostruki šampion sveta u motociklizmu Valentino Rosi ponovo sesti u F1 bolid u Barseloni 20. i 21. januara, a Doktor će biti za volanom bolida F2008.

 

ŠEF FERARIJA IMA INTERESANTNO RAZMIŠLJANJE

Šumaher bi trebao da se plaši Alonsa

Sudeći po rečima šefa ekipe Ferari Stefana Domenikalija, Mihael Šumaher bi mogao da se pokaje zbog odlaska iz Skuderije, zbog toga što je novi vozač, dvostruki šampion, Fernando Alonso sposoban da ponovo pobedi Nemca u borbi za titulu.

Povezana vest:  Alonso želi da potpiše novi ugovor sa Ferarijem

Bivši vozač Renoa, osvajao je titule 2005. i 2006. boreći se, pored ostalih, i sa Šumaherom pa je Domenikali ubeđen da bi on mogao opet da ponovi takav uspeh.

Ne zaboravimo da je Fernando jedini vozač na stazi koji je pobeđivao Mihaela – podsetio je Domenikali. – On ima sve što je potrebno da bi ga pobeđivao.

Šumaher se posle trogodišnje penzije, vraća na stazu u ekipi Mercedes GP, prethodno napustivši mesto konsultanta u ekipi iz Maranela. Posle povrede Felipea Mase prošle sezone, postojala je mogućnost da upravo Šumaher uskoči u bolid umesto njega, ali je povreda vrata sprečila povratak u tom prilikom.

Povezana vest:  FORUMULA 1, Fetel odlikovan u Nemačkoj zbog sportskih dostignuća

Prošle sezone je u obzir došao Mihael, pošto je izuzetan vozač. Međutim, Fernando i Felipe su sposobni da pobede, čak iako je Mihael i dalje veoma dobar – samouveren je Domenikali.

Preostalo je samo da sezona počne, pa da svi vide da li će ovakvo razmišljanje Stefana Domenikalija dobiti potvrdu i na stazi.

 

NAJAVLJEN SUSRET EKIPA SA EKLSTONOM

Sastanak u Valensiji

Okupljanje F1 timova u Valensiji na prvom zvaničnom predsezonskom testiranju 1. februara, biće iskorišćeno i za sastanak sa Bernijem Eklstonom u vezi pravila takmičenja.

Kako je najavio šef Ferarija Stefano Domenikali, na sastanku će biti reči o KERS – u, sistemu bodovanja, dvostrukim difuzorima i kvalifikacijama.

Povezana vest:  Masi pol pozicija u Austriji

KERS je isuviše skup, a važno je da uslovi budu isti za sve. Želimo da pronađemo novi sistem za 2011. – kaže Domenikali.

On je potvrdio da bi promene u sistemu bodovanja bile napravljene kako bi bile obezbeđene veće nagrade za pobednike trka, ali se i požalio da su ograničenja testiranja prestroga.

Činjenica da je Mihael Šumaher testirao GP2 bolid je dovoljan dokaz da nešto moramo promeniti. Potrebno nam je još testova – naglasio je Domenikali.

Osim ovoga, Domenikali je priznao i da su F1 timovi voljni da se vrate u SAD u bliskoj budućnosti.