ladygaga_bioDok ne prikupe milion dolara Ališa Kiz, Lejdi Gaga, Ašer i mnogi drugi gase profile na Facebooku i Twitteru

 

Slavne ličnosti, muzičari i glumci u utorak će ugasiti svoje profile na popularnim društvenim mrežama i time se priključiti humanitarnoj akciji pomoći obolelima od side. Lejdi Gaga (Lady Gaga), Ašer (Usher) i Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) pridružili su se akciji koju organizuje Ališa Kiz (Alicia Keys).

Povezana vest:  Robi Vilijams želi mnogo dece

Popularni muzičari odlučili su da se odjave sa društvenih mreža Twitter i Facebook sve dok ne prikupe milion dolara za humanitarnu akciju nazvanu Digital Life Sacrifice, koja se organizuje u sklopu Fondacije Keep a Child Alive charity.

Poznate ličnosti koje su se uključile u akciju, odaviće se sa društvenih mreža u sredu na Svetski dan borbe protiv side.

Povezana vest:  I Bosna i Hercegovina odustala Evrosonga 2013

Kako je izvestio AP, akciji će se pridružiti i Dženifer Hadson (Jennifer Hudson), Kim i Kloi Kardašian (Khloe Kardashian), Elaja Vud (Elijah Wood) i Serena Vilijams (Williams).

Svi oni će snimiti i reklamu u kojoj će se biti prikazani kako leže u kovčezima, što će zapravo predstavljati njihovu digitalnu smrt.

-Veoma je važno da toliko šokiramo ljude da ih jednostavno time razbudimo. Naravno, nije istina da ljude nije briga za druge i da ne žele ništa učiniti, stvar je u tome što oni i ne misle na to – rekla je pevačica Ališa Kiz.

Povezana vest:  Uprkos utakmici sa 40.000 ljudi i mesec dana nakon ukidanja svih mera u Teksasu nema porasta obolelih

Keep A Child Alive je humanitarna organizacija koja pomaže obolelima od side u Africi i Indiji.