whiteliesWhite Lies sutra premijerno u Beogradu

 

Britanski White Lies nastupiće sutra uveče (20:30) premijerno u Beogradu i Srbiji, u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra, gde će im predgrupa biti domaći Autopark, a na kraju celovečernje zabave posetioce očekuje opuštanje uz set didžej kolektiva Indie-Go. Jedan broj ulaznica, koje koštaju 2.000 dinara, još uvek se može naći na blagajni SKC-a i Dom omladine.

Velike nade britanske scene i vlasnici poletnih dark hitova „Death“, „Unfinished Business“, „To Lose My Life“ i „Farewell to the Fairground“, zahvaljujući kojima je debi album „To Lose My Life…“ (2009) dospeo na vrh britanske liste, dolaze u okviru regionalne turneje u Beograd, gde će pored starih stvari izvesti nove koje će se naći na drugom albumu „Ritual“, najavljenom za januar.



Povezana vest:  Nastić, Milosavljević i Milićević zatvaraju Egzit

Pred dolazak u Beograd, gde najavljuju da će „svirati većinu novog albuma, sedam ili osam pesama definitivno“, gitarista i pevač Hari Mekvi (Harry McVeigh), basista Čarli Kejv (Charles Cave) i bubnjar Džek Lorens-Braun (Jack Lawrence-Brown) su objavili kao najavu za „Ritual“ spot „Bigger Than Us“.



-Prvi singl „Bigger Than Us“ nam je važna pesma, zato smo za nju pravili spot i drago mi je što ćete ga videti pre beogradskog koncerta. Tu stvar ćemo sigurno svirati i u njoj stvarno uživamo. Od novih stvari „Peace&Quiet“ je pesma koju stvarno volimo svirati uživo, a recimo „Strangers“ vrlo dobro zvuči uživo…Ovo je uzbudljiv trenutak za nas jer smo prethodne dve godine svirali desetak istih pesama, a ovo sad je sjajno. Svaki koncert će biti nov i različit za nas. Kad nas prvi put budu videli fanovi u Beogradu biće pesama sa oba albuma i to je naprosto sjajno! – kaže Kejv.



Povezana vest:  Vlada Divljan, godinu dana kasnije

Zagrevanje za White Lies biće Autopark, koji je zaradio u regionu odlične kritike za poslednji samizdat album „Sve dalje“ (2009), sa upečatljivim pesmama kao što su naslovna, „Kapisle svetle“, „Pucketanje prstima“, „Tarantino“…



-Drago nam je što je neko oštrog oka ili uva prepoznao činjenicu da sasvim komotno možemo da delimo istu binu sa stranim bendom, sa nekim mnogo ‘većim’ od nas, te nam je to izazov koji nas motiviše, a nimalo plaši.  Dodatno zadovoljstvo je svirati u velikoj sali SKC-a, gde smo pogledali mnoge bitne koncerte u životu – kaže pevačica Ognjenka Lakićević.

Povezana vest:  Donatorski koncert Vlade i Bajke posvećen „Malim herojima“ NURDOR-a u Zvezdara teatru