Mostar Sevdah Reunion se napokon vraća u Beograd! Nakon rasprodatih sala Sava Centra, Kolarca i Mikser House-a, kraljevi sevdaha su najavili ovogodišnji beogradski koncert za 15.mart u Dorćol Platzu i dolaze spremni da opravdaju svoj trenutni uspeh na svetskim World music top listama.

Mostar Sevdah Reunion – pioniri sevdaha 21. veka ili jednostavno rečeno, najveći bosansko-hercegovački kulturni ambasadori, svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džezom, bluzom, soulom i etno elementima, oduševljavaju publiku širom sveta.

Njihovom velikom svetskom uspehu dokazuje i podatak da je Sretin najnoviji album već treći mesec zaredom na evropskoj top listi za World music koju pravi EBU (Eurovisian Boradcating Union ).U januaru se nalazio na devetom mestu. Takodje i najnoviji video spot benda „Srdo moja“ u izvodjenju mlade Antonije Batinic- novog ženskog vokala u bendu, našao se na januarskoj prvoj poziciji  najčuvenije World music internet platforme ETHNOCLOUD.

Povezana vest:  Fifti Sent piše knjigu

S poslednjim studijskim albumom „Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn“ u izdanju holandskog Snail Recordsa bend je predstavio svetskoj „World music“ sceni jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike – Milutina Sretenovića Sretu , koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji „Nikad nije kasno“. Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obeležavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u saradnju s njim. „Šteta ja nemam prava ni na kakvu sreću“ koja otvara album njegova je prava legitimacija. Najkraća ocena tog albuma po mnogima glasi da su Mostar sevdah reunion sa Sretom snimili svoj najkomercijalniji album a da nisu izdali svoja izvorna nadahnuća i ciljeve.

Povezana vest:  Zvezde iz zemlje, regiona i sveta na 13. Belgrade Beer Festu

Ulaznice za ovaj događaj mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 900 dinara na prodajnim mestima GIGS TIXa, kao i na blagajni Dorćol Platza. Od 1. marta ulaznica je 1.100 dinara. Koncert je najavljen za 21h.