Iako su tokom vikenda pojedini mediji spekulisali sa potencijalnim nastupom grupe Whitesnake na ovogodišnjoj Gitarijadi, fanovi ovog popularnog benda mogu da odahnu – bend je jutros na svom sajtu zvanično potvrdio da će otvoriti 53.Gitarijadu u Zaječaru!

Gradonačelnik Zaječara, gospodin Boško Ničić, ne krije zadovoljstvo što je David Coverdale prihvatio ponudu da otvori ovu prestižnu manifestaciju i doda  Zaječar u spisak svetskih gradova koji imaju čast da ih Whitesnake uključi u svoju ’’Flesh & Blood’’ turneju.

Povezana vest:  U planu saradnja Lejdi Gage i Britni Spirs

’’Odmah po završetku prošlogodišnje Gitarijade, kada je Billy Idol potukao sve rekorde posete, fanovi su izrazili želju da vide Whitesnake na Kraljevici. Stupili smo u kontakt sa grupom kojoj je Srbija uvek bila jedna od omiljenih destinacija i dogovorili se da Whitesnake otvori ovogodišnju Gitarijadu, na obostrano zadovoljstvo!

Kao najstariji rock’n’roll festival na Balkanu, imamo obavezu da svake godine dajemo što bolji i kvalitetniji program domaćoj, regionalnoj i stranoj publici i verujem da će Whitesnake prirediti spektakl, te potući rekord posete festivala’’ rekao je Ničić.

Povezana vest:  Novi datum za beogradski koncert Nick Cave and The Bad Seeds

Podjednako optimističan je i jedan od najvećih pevača na svetu, David Coverdale: ’’Zaista smo uzbuđeni i ne možemo da dočekamo nastup na 53. Gitarijadi, 27.juna 2019 u Zaječaru! Gitarijada će samim tim postati deo velike i kontinuirane proslave 40 godina karijere grupe Whitesnake.

Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što četiri dekade, zajedno sa milionima fanova širom sveta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju! Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji!’’

Povezana vest:  Rijana tužila svoje računovođe

Trodnevni festival, od 27. do 29.juna 2019, održaće se na istom prostoru na Kraljevici kao i prošlogodišnji.