EXIT je nedavno fanove obradovao dugačkom listom nekih od vodećih svetskih i regionalnih hip-hop izvođača, uz dovoljno imena iz ovog muzičkog žanra da proglase svoj festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula! Njih na glavnoj bini predvode jedan od najveštijih svetskih repera i aktivista Skepta, trap-jazz diva IAMDDB i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova Desiigner, dok će od ove godine na Exitu postojati i Cockta Beats, posebna hip-hop bina sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvezda među kojima su Vojko V, Krešo Bengalka, Hazze, High5, Krankšvester, Vatra, Cake Boys, FAM, Klinac, Buntai i desetine drugih! Njima se sada pridružuje i krajnje unikatan fenomen na svetskoj muzičkoj sceni, američka grupa Black Serbs koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne fanove! Ova originalna ekipa iz Čikaga, danas broji pet Amerikanaca među kojima je jedan član poreklom iz Srbije, a u pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira koji im je maternji jezik!

Povezana vest:  Tereza Salgeiro u sredu nastupa u Beogradu, u četvrtak u Novom Sadu

Publika ih je upoznala kao „Crne Srbe“, kolektiv koji je snimao humorističke YouTube klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju bengere poput „Srbija Do Tokija“, „Ballin Like Jokić“, „Rintam“ i „Kako Hoćeš“. Njihove pesme već broje milionske cifre, a fanove su nedavno obradovali i novim materijalima među kojima su „Energiju“ i „Charged Up“. Ove visokoenergične numere, koje sami nazivaju „svemirskim pankom“ jasno i glasno poručuju da se beskompromisni Black Serbs ne boje eksperimentisanja. Bez dlake na jeziku, ne libe da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su pre nekoliko meseci objavili pesmu „Znam to nije lako“ koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj numere je „apel za razgovor o unutrašnjim borbama“. Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje, a iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umetnost, te je jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove. Zarazni karakteri sastava Black Serbs jednako su zaslužni za veliki broj poštovalaca u Srbiji, te se na nestrpljenjem očekuje i njihov nastup na EXIT festivalu.

Povezana vest:  One Direction od jeseni dobija liniju igračaka

Nestaju ulaznice sa 55% popusta – uskoro nove cene!

Sve brže nestaje serija EXIT ulaznica po ceni od 6.490 dinara, koja i dalje donosi visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu! Aktuelna cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, sada iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT. Trenutna cena GOLD VIP ulaznica za prvu noć je 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip, u prodaji su i turistički paketi koji obuhvataju ulaznicu, smeštaj i prevoz.

Povezana vest:  Ctrl+Vrooom

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. jula pohodiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svetske scene, među kojima su rok titani The Cure, te Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u narednim nedeljama.