Grupa Ljubičice, jedan od najkarakterističnijih bendova novije alternativne scene, donosi svoj jedinstveni rokenrol/elektro bluz zvuk, i za 10. maj priprema veliku koncertnu promociju novog izdanja, Žigosani u reketu, sa muzikom za istoimenu seriju. U beogradski Dom omladine stižu u samom finalu svoje Prolećne turneje, u društvu svojih prijatelja i sugrađana, benda Buč KesidiZa koncert u DOB-u oba benda najavljuju bombastičan repertoar i odličnu žurku!

Ulaznice su u prodaji preko Ticket Vision po ceni od 500 RSD.

U okviru turneje 2019. Ljubičice će predstaviti novi projekat za duo, u kome grade neobičan spoj savremenog i retro zvuka – moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova, ali i trunčicom narodnog nasleđa našeg podneblja.

Povezana vest:  BEND INTERPOL DOLAZI U BEOGRAD

Kao autori i producenti, Braća Stevanović već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo aleternativne scene regiona. U tesnoj saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, rasprostranjenih širom Evrope, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Retki su bendovi sa toliko širokom lepezom zvuka i izraza. Već na samom početku skreću pažnju javnosti, pa je scenski debi njihove muzike osvojio prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj Zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks. Od tada su objavili jedan studijski album, jedan album pesama koje su radili u saradnji sa Jesenjim orkestrom i jedan album klasične muzike, uz tri EP izdanja i četiri singla. Karakteristične su i saradnje sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Bill Drummond, Sajsi MC, Jesenji orkestar, Jarboli, Buč Kesidi, Miša Peruničić, Ab Re, Svi na pod…

Povezana vest:  Saša Kovačević otvara Arenu Adu! Dva meseca najboljeg letnjeg provoda u Beogradu 

O tome da se Ljubičice posebno ističu koncertima uživo, svedoče nastupi na svim većim festivalskim binama regiona. Na koncertu u Domu omladine Beograda, prezentovaće novi materijal, ali i neke od starih hitova u novim izdanjima, pa nas očekuje jedinstveno koncertno iskustvo, uz dobro poznati gitarski zvuk Ljubičica i karakterističnu primenu live loopinga i elektronike.

Buč Kesidi je levoruki disko rokenrol elektro boj bend duo iz Pančeva, potpisan za izdavačku kuću Kontra. Iza sebe ima debi album „Posesivno-ospulsivni hospul“ koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su „Jaa (imam plaan)“, „Draga?“, „Kafe aparat“, i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima.

Krajem prošle godine su izbacili radijski hit „Nema ljubavi u klubu“, prvi singl sa nadolazećeg drugog albuma, koji je doneo veliki odziv kod publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama (Balkanrock, Tegla.rs, Muzika.hr, BeforeAfter, Strategija zvuka…). Poslednji singl koji je izašao u aprilu, „Đuskanje ne pomaže“, već dobija još bolje kritike i potvrđuje njihovu težnju ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu.

Povezana vest:  Večeras u Njujorku dodela nagrada Gremi

U Domu omladine Beograda, pored najnovijih singlova, sviraće selekciju pesama sa debi albuma, kao i nekoliko potpuno novih pesama sa predstojećeg albuma.