Kultni beogradski letnji klub Barutana ovog vikenda otvara novu sezonu. U petak 10. maja će nastupiti legenda nemačke tehno scene – di-džej i producent Oliver Huntemann, koji će nastupiti sa Ilijom Đokovićem, jednim od lokalnih muzičkih talenata u usponu, koji se nedavno našao na prvoj poziciji Beatport Tehno Top 10 liste najboljih izdanja. Dan kasnije, u subotu, 11. maja koncert će održati islandska avangardna atrakcija GusGus, poznati majstori plesne elektronike, dok će im domaću podršku pružiti Marko Milosavljević.

Oliver Huntemann bez sumnje je jedan od najatraktivnijih tehno artista danas. U karijeri dugoj nekoliko decenija iza sebe ima pet albuma, oko 30 singlova, nekoliko sjajnih kolaboracija i remikse koji se i danas vrte na plesnim podijumima širom planete. Svakako ne smemo zaboraviti njegove legendarne remikse The Chemical Brothers, Depeche Mode, Benni Benassi i Underworld. Takođe, Oliver je vlasnik i suvlasnik nekoliko uticajnih lejblova. Di-džejingom je počeo da se bavi sa samo 14 godina, a produkcijom nekoliko godina kasnije. Na samim počecima je organizovao esid haus evente u Oldenburgu. Iako se u Hamburg preselio sredinom dvehiljaditih, taj grad je na njega izvršio ogroman uticaj, pa ga uz Frankfurt i Berlin, smatra najvažnijim gradom u Nemačkoj u kojem se 90-ih godina dogodila ekspanzija elektronske muzike.

Povezana vest:  MTV WORLD STAGE: GARBAGE

GusGus su jedan od najpopularnijih elektronskih sastava. Oni su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive lajv nastupe sa umetničkim pečatom. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima.

Pred svoj prvi nastup u beogradskoj Barutani, ovaj islandski dvojac poručuje: „Sećamo se da smo nastupali u Beogradu nekoliko puta i da imamo dosta fanova tamo. Bilo je veoma zanimljivo i sada očekujem jednako dobru žurku. U Hangaru smo se jako dobro zabavljali. Tada smo imali četiri zahtevna nastupa za redom u različitim gradovima, a taj u Hangaru je bio treći po redu. Ali bio je odličan. Ovog puta imamo priliku da izvodimo nove pesme sa našeg albuma „Lies Are More Flexible“ koji je objavljen prošle godine. Takođe planiramo da isprobamo novu numeru na kojoj trenutno radimo spremajući sledeći album. Pokušaćemo da pronađemo balans između novih pesama i dobro poznatih klasika. Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike.“

Povezana vest:  Svetski muzički fenomen „Despacito“ uživo u Kombank areni 24.novembra

Ograničen broj ulaznica za parter i VIP platformu nalazi se u prodaji putem Ticketvision i Gigs tix prodajnih mreža.