alicia_keysFondacija Ališe Kiz prikupila milion dolara

 

Mnoge slavne ličnosti, među kojima je Lejdi Gaga (Lady), ponovo će aktivirati svoje profile na društvenim mrežama, pošto je fondacija Ališe Kiz (Alicia Keys) postigla cilj i prikupila milion dolara u dobrotvorne svrhe.

Kampanja koju je Ališa Kiz pokrenula povodom Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra, pozivala je slavne ličnosti da se ođave sa društvenih sajtova Tviter (Twitter) i Fejsbuk (Facebook) dokle god fondacija Spasimo život detetu ne sakupi milion dolara.

Povezana vest:  Ališa Kiz rodila sina

Novac je namenjen afričkim i indijskim porodicama ugroženim sidom.  U akciji su učestvovali Ašer (Usher), Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), sestre Kim i Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian), Elajdzaz Vud (Elijah Wood), Dženifer Hadson (Jennifer Hudson) I teniserka Serena Vilijams (Williams).

Učesnici kampanje pozvali prošle sedmice obožavaoce da daju novac I naveli da će se na društvene mreže vratiti čim bude sakupljeno milion dolara. Obožavaoci su dali ukupno 500.000 dolara a isto toliko novca poklonio je filantrop Stjuart Rar (Stewart Rahr).

Povezana vest:  Pi Didi želi da bude pozvan na prinčevo venčanje