Najveći evropski festival na otvorenom uz besplatan ulaz za sve posetioce „Festival na Dunavskom ostrvu“ u Beču (Donauinselfest) održava se od 21-23. juna 2019. godine. Na 13 bina i 17 ostrva 1.500 umetnika izvodiće paralelno koncerte svih žanrova. Organizatori očekuju tri miliona posetilaca a za njih je spremno 600 sati muzičkog programa uživo od roka, popa, alternativne muzike, do panka, hip hopa, elektro-muzike, šlagera, narodne muzike, kabarea i književnih druženja. Za svaki uzrast i svačiji ukus biće zabave na različitim tematskim ostrvima.

Povezana vest:  Džastin Biber uz bokserskog šampiona Flojda Mejvedera

Od poznatijih umetnika nastupiće: nemačka kultna rok-grupa „Tocotronic“, francuski di džej Florent Hugel, britanski trio „The Tiger Lilies“, mađarski di džej „Viktoria Metzker“, austrijski pop-specijal spremaju: Christina Stürmer, Virgina Ernst, Jazz Gitti, Wolfgang Ambros i dr.

Pored muzičkog programa za posetioce su organizovane i brojne druge aktivnosti i izazovi, kao što je skakanje sa 10 metara visine na vazdušni jastuk, jahanje na rodeu i sl.

Povezana vest:  GENTLEMAN, DUBIOZA, ČBS...ODUVALI ARSENAL

PHOTO:  Manuel Domnanovich i Andreas Jakwerth