Werefox4 FotoAlesRosaMTV PREMIERA: WEREFOX „THE REDNECK GENIUS STORY“

Slovenačka grupa Werefox predstaviće se ovog ponedeljka u 20 časova u okviru MTV Premijere u nešto drugačijem maniru sa svojim drugim spotom za pesmu »The Redneck Genius Story«.
Ako je video »March Of The Finest« sa prvog albuma »I Am Memory« pokazao bend u svome elementu, drugi video je više u narativnom i sanjivom roadtrip fazonu, koji prikazuje viziju bodućnosti momka čiji centar u životu predstavlja crveni Mustang. Spot je sniman na više lokacija – autoputu, crkvi, ulicama i naravno, Mustangu.
I video i pesma su za inspiraciju imali roman američkog pisca Harryja Crewsa »Car«, u kojoj je prikazana patološka vezanost glavnog protagoniste Hermana za njegov automobil, koji na kraju pojede, što za njega predstavlja ultimativan akt ljubavi.
U videu je u ulozi mladog Hermana Dion Launay, a u ulozi odraslog Hermana je Filip Samobor, koji sa katarzičnom energijom ide prema Hermanovoj sudbini. Pratimo transformaciju glavnog junaka i kraj nas dovede na početak, kada odluči da ga neće ubiti to što najviše voli.
Režiju spota potpisuje Katarina Rešek, snimatelji su David Lotrič, Jan Jenko, Peter Perunović, asistentkinja Mankica Kranjec, dok su za montažu zaduženi Katarina Rešek & Manuel Hahn.

Povezana vest:  ALEKS JELIĆ: PRST U OKO