Drugi dan INmusica na zagrebačkom Jarunu opravdao je sva očekivanja, a publika je uživala u nastupima vrhunskih svetskih bendova!

Program INmusic festivala u utorak 25. juna otvorili su The K’s na glavnoj pozornici najvećeg hrvatskog open air festivala, a nakon njih usledio je odličan domaći bend Bang Bang. Publika se taman zagrejala za nastup Franka Turnera i njegovih Sleeping Soulsa koji su setom od preko sat vremena predstavili novi materijal i odsvirali presek hitova.

Odlično raspoloženi Frank Turner pripremio je sve posetioce na impresivni set Garbagea. Pevačica Shirley Manson od samoga početka je podizala atmosferu pred glavnom pozornicom INmusica, a publika je uglas s njom pevala sve hitove ovog odličnog benda koji je vidno bio oduševljen energijom na koncertu. Jedan od najvećih bendova u istoriji britanske scene, kultni Suede, opravdali su sve epitete koji ih prate sjajnim koncertom na INmusicu. Suede su odličnim nastupom zatvorili drugi dan na glavnoj pozornici INmusic festivala #14 svojim najvećim hitovima.

Povezana vest:  DJ Igor Garnier - Dva puta Arena za jedan mesec!

Gentleman i Mel Camino otvorili su nastupe na OTP World pozornici, nakon čega je usledio fantastičan koncert sve popularnijih Gato Preto. Zvezde večeri na OTP World pozornici bili su Thievery Corporation koji su publici predstavili bogati presek svog muzičkog putovanja dugog preko 20 godina. Europavox Hidden stage druge su večeri INmusica otvorili Klinika Denisa Kataneca i Billie Joan, dok su Black Honey i Lysistrata na binu doneli mešavinu žanrova koja je odlično poslužila kao uvod u nastup headlinera večeri. Zeal & Ardor su predstavili poseban zvuk, ali i dokazali kako postaju jedni od vodećih bendova svoga žanra. Balkan by Night zvijezde bili su Gatuzo, nakon kojih će DJ Ilko i DJ Veles zabavljati publiku do završetka programa drugoga dana INmusica.

Povezana vest:  Karla Bruni-Sarkozi snima novi album

Dugoočekivani hrvatski nastup legendarnih The Cure na rasporedu je u sredu, 26. juna, a osim njih na pozornicama INmusica #14 će svirati LP, Peter, Bjorn and John, JoyCut, Kandžija i Gole žene, Kojoti te brojni drugi. Vidimo se treći dan INmusic festivala #14 na Jarunu!

PHOTO: Julien Duval for www.inmusicfestival.com