GENERACIJA BEZ BUDUCNOSTILegende novosadskog panka GENERACIJA BEZ BUDUĆNOSTI na Akademiji u subotu, 11. decembra!

 

Legendarni novosadski punk sastav GENERACIJA BEZ BUDUĆNOSTI održaće koncert u subotu 11. decembra u Velikom klubu beogradske Akademije (Rajićeva 10), a već u nedelju 12. decembra nastupiće i u novosadskom klubu Trema, u okviru humanitarne akcije „Devojka koja voli život“.

Beogradski koncert počinje u 22h, ulaznica će koštati 400 dinara, dok će nastup u Novom Sadu početi 21h, a cena karte biće 200 dinara. Na oba koncerta Generacija bez budućnosti imaće bendove goste.

Generacija bez budućnosti trenutno radi na novom albumu, a za koncert najavljuju „autentični Old school Punk + New Wave koji će biti predstavljen kroz nove i stare pjesme s albuma „Vol. 1“ i „Spleen“.

Povezana vest:  Robin Schulz i Nicky Romero predvode subotnju groznicu na Exit Dance Areni

U maju ove godine Generacija bez buducnosti je koncertom u Novom Sadu obeležila 20 godina postojanja.

Generaciju bez budućnosti su 1990. osnovali tada šesnaestogodišnjaci Robert Bu (vokal), Aleksandar Reljić (gitara), Borislav Stefanović (bas) i Vladimir Cinkocki (bubnjevi).

Njihov prvi singl „Ima da me slušaš“ objavljen je ’91. godine, a početkom sledeće snimaju prvi album „Vol. 1“, koji doživljava ogroman uspeh, a sa kojeg se, već po objavljivanju, izdvajaju i dan danas slušane pesme „Jamaica“ i „Olovna jutra“.

Album prvenac je doživeo reizdanje, u više navrata je proglasen pločom godine i debi albumom godine, a sama grupa na novogodišnjem rock maratonu RTV NS dobija nagradu kao „Najveće nade ’93“

Povezana vest:  Long Play: Bez Bajage kao član žirija u bilo kojoj muzičkoj ili šou emisiji takmičarske prirode

Drugi album „Spleen“ GBB objavljuje 1997, a deset godina kasnije i CD “Ne predaj se” (label SKC NS), kao svojevrsnu kompilaciju traka sa “Vol.1” i svojih starih, neobjavljenih pesama.

Kao i većina bendova, i GBB beleži pauze u radu i personalne promene u postavi, ali se nakon višegodišnjeg odsustva konačno vraćaju na scenu 2006. godine, i to koncertom na promociji knjige “Novosadska pank verzija”.

Današnju postavu Generacije bez budućnosti čine: Robert Bu (vokal), Dušica Stojković (klavijature), Miloš Rašković (gitara), Aleksandar Reljić (gitara), Marko Vanović (bas) i Goran Đorić (bubnjevi).

Povezana vest:  Rambo Amadeus spremio tri koncerta za kraj godine

Iste večeri u Malom klubu Akademije, od 22h, nastupa zagrebačka atrakcija VIKTOR FOGG. Bend broji sedam članova, a sviraju kombo pop rocka, punk cabareta i irish folk muzike, pojačane ženskim vokalima i violinom. Podršku će pružati prestonička grupa LORNA WING, prepoznatljiva po svom prijatnom akustičnom zvuku, koji proizvode dve gitare, chelo, klavijature, perkusije, flauta i dva vokala.

Od ponoći nastavljamo sa žurkom NEON NACHT, na kojoj Post Punk, Cold Wave, Minimal Wave i Synth Wave puštaju neoModern (elektrana), Nanobot Zombie i Zelena.

Slobodan ulaz na žurku!