kuglana_1KUGLANJE

 

Humanitarna akcija „Koliko čunjeva – toliko dečijih osmeha“ za dnevnu hemioterapijsku bolnicu dece obolele od raka u subotu 11. decembra u 14 časova  Sportskom centru na Banjici

 

Nastavlja se humanitarna akcija prikupljanja sredstava za izgradnju dnevne hemioterapijske bolnice za decu obelelu od raka koju organizuje Udruženje „Uvek sa decom“ uz podršku Kuglaškog saveza Srbije i klubova iz Super liga Srbije. Akcija „Koliko čunjeva – toliko dečijih osmeha“ do sada je održana u dva kruga, poznate ličnosti su obarale čunjeve (deset hitaca) koji u se sabirali a donatori i sponzori su svaki oboreni čunj nagradili sa po 1.000 dinara!

Povezana vest:  Peruničić primio svetske prvake u pauerliftingu

– Treći krug akcije organizovaćemo u subotu 11. decembra posle utakmice Super lige Srbije, jednog od derbija kola između Crvene zvezde BN Bos i Sente – naglasila je predsednik Udruženja „Uvek sa decom“ Mileva Ličina.- Učestvovaće poznate ličnosti Branko Isaković, Igor Kolarov, Branko Stevanović, Vesna Čipčić, Isidora Bjelica, Dr Igi, Ivana Kuzmanović, Nataša Drakulić, Marko Živić, Danijel Kovačević, Olivera Ptica i drugi. Nadamo se da će i u ovom krugu biti mnogo oborenih čunjeva za još više dečijih osmeha. Sav novac koristiće se za izgradnju dečije bolnice u okviru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Povezana vest:  Besplatne sportske aktivnosti za mlade na Adi Ciganliji

Pokrovitelji su Ministarstvo zdravlja Srbije i Narodna kancelarija predsednika Srbije.

Prva akcija održana je na Banjici u Beogradu i tada je prikupljeno 535.000 dinara, u drugom krugu kuglalo se u Banji Junaković kada su poznate ličnosti oborile 680 čunjeva i donele 680.000 dinara, u Subotici gde su srušena 632 čunja i u Nišu gde je na kuglani Čair postignut do sada rekord akcije – 1.066 čunjeva odnosno 1.066.000 dinara!

Povezana vest:  Žisinovoj superveleslalom