pekinska_patka_-ceda_vasiliPremijera novog spota Pekinške patke

 

 

Legendarna pank grupa Pekinška patka uoči nastupa u svom gradu Novom Sadu na „Koncertu godine“, koji će biti održan u subotu 11. decembra u dvorani „Spens“, odlučila je da obraduje fanove premijerom spota za pesmu „Un ano de amor“, koja će se uskoro naći na singlu u izdanju Long Play-a!

 

Obrada pesme iz filma Pedra Amodovara „Visoke potpetice“, koju je čuveni Nebojša Čonkić-Čonta otpevao na spanskom jeziku, prvi je studijski snimak Patke posle skoro 30 godina, odnosno još od kultnog albuma „Strah od monotonije“ (1981)!

Povezana vest:  "Samo jako" - nova pesma Nenada Cvijetića u izdanju Skymusic Entertainment

 

Autor spota je basista Mare Vukmanović koji „Un ano de amor“ opisuje kao „sajber pank/treš spot Pekinške patke“ i objašnjava njegov nastanak:

 

-Na pres konferenciji pre koncerta u Beogradu, jedan novinar je postavio čuveno pitanje za milion dolara: ‘…a kada će novi spot i CD?’ Najbrže je reagovao Bale (gitarista Zoran Bulatović), koji je u svom stilu ispalio: ‘Ma mi nećemo ni da snimamo spotove!’ Čontajzer i ja smo se samo pogledali, a Bale je nastavio: ‘Pozvaćemo publiku da nas na ovoj turneji snima telefonima, kamerama i fotoaparatima. I to će biti spot!’ I tako sam ja (pošto su se u međuvremenu svi razbežali kućama) pored dizajna za omot, snimanja i produkcije novog singla, dobio priliku da po prvi put u životu ‘uradim’ i video spot. Uz pomoć montažera Vlade iz Play Media-e, od pačvorka različitih (po svim mogućim Marfijevskim razlikama) snimaka ‘zalepio’ sam ‘ovo’ što je na jedan klik pred vama. Mislim da Čonta nikad nije bolje pevao ni skakao, a Bale je posebna priča. Drugo ime za pank. Danas se penjemo na nebo, i više nema nazad. Nadam se da će naši fanovi biti zadovoljni.

Povezana vest:  ELEMENTAL, NIPPLEPEOPLE I ROK SPEKTAKL „PROVETRAVANJE" SELE SE U DEPO MAGACIN USLED NAJAVE HLADNIJEG VREMENA

 

Pekinška patka biće desert „Koncerta godine“, jer izlazi na binu na kraju u 1.10 iza ponoći (teško da iza njih može neko nastupiti i u 8 uveče zbog energije koju isporučuju), a fanovima sada kao predjelo, nudimo priliku da konzumiraju spot za „Un ano de amor“ i dobro se pripreme da šutkom prodrmaju „Spens“.