Jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, Željko Joksimović, uskoro kreće na američku turneju gde će da održi tri ekskluzivna koncerta, u Torontu (30. avgust), Njujorku (31.8.) i u Čikagu (1. septembar). Mada još nije kročio na severno-američko tlo, tamošnji mediji su već pokazali interesovanje za zvezdu sa Balkana. Tako je ugledni časopis „Health Fitness Revolution“, koji broji preko 11 miliona čitalaca na svom online izdanju, objavio intervju sa Joksimovićem, govoreći o našem muzičaru isključivo u superlativima.

Željko je predstavljen kao pevač, kompozitor, producent, izvođač brojnih instrumenata, osoba koja tečno govori grčki, engleski, francuski, ruski i poljski jezik, uz maternji srpski. Publici u SAD je navedeno i da je Joksimović postao poznat široj javnosti sa 12 godina, kada je kao harmonikaš osvojio nagradu na prestižnom muzičkom festivalu u Parizu, a istaknuti su i njegovi uspesi na Eurosongu, odnosno koncerti na velikim stadionima za koje se traži karta više.

Povezana vest:  Šou se nastavlja u Hali Pinki – Veliki koncert Queen Real Tribute 14. oktobra!

Fokus intervjua je bio na fitnesu, ishrani, i drugim navikama vezanim za zdravlje i način života.

Joksimović je tako otkrio da ujutru jede ugljene hidrate u vidu tosta, a potom do kraja dana ništa tog tipa, već isključivo proteine i povrće.

Željko je ispričao i da izbegava na bilo koji način zakiseljavanje organizma, jer to stvara najveće probleme. Ima obroke na svakih 5 sati,
šećere je odavno izbacio iz upotrebe ali se desi da jednom u par meseci pojede nešto slatko.

Povezana vest:  Miley Cyrus otkrila zašto voli London

Naš muzičar je govorio i da svakog dana vozi bicikl, da mu je optimalna ruta oko 10 kilometara, ali da često vozi i daleko duže destinacije kroz Beograd. Trudi se da ide na plivanje nekoliko puta nedeljno, kao i u teretanu.

Ostatak intervjua možete da pročitate na stranici: https://www.healthfitnessrevolution.com/fitness-interview-with-balkan-icon-zeljko-joksimovic/

Osnivač i vlasnik magazina je Samir Bečić, čovek koji je između ostalog 4 puta dobio nagradu za najboljeg fitness trenera na svetu i u SAD, i više od 20 puta proglašen je za  najuspešnijeg u Teksasu. Lični je savetnik za zadravlje gradonačelnika Hjustona, a druži se sa Arnoldom Švarcenegerom, Čakom Norisom, Dr. Ozom i drugima. Čest je gost na mnogim nacionalnim TV stanicama.

Povezana vest:  Koncerti na festivalu Rifrekt premešteni u bioskop Balkan

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images