Nakon fantastičnog koncerta 2016. godine, Miško Plavi Trio će izaći ponovo pod svetla reflektora Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 21. septembra u postavi koja nastupa zajedno već devet godina. Multiinstrumenta- lista Milivoje Petrović poznatiji kao Miško Plavi nastupiće zajedno sa najpopularnijim domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara u regionu Srđanom Džonijem Dunkićem.

„Nakon pune sale i oduševljene publike 2016. godine, nadamo se istom i ovog puta. Očekuje vas nova muzika sa CD-a „1000 Osmeha“ koji je upravo izašao i gosti Ana Stanić i Miroslav Tovirac na basu. I u Triju ima novina, Vasil Hadžimanov je nedavno doktorirao muziku, a Džoni je kupio nove bubnjeve. Čekamo vas!“ – izjavio je Miško Plavi povodom predstojećeg koncerta.

Povezana vest:  Saša Kovačević izazvao pravu histeriju u Čačku (FOTO i VIDEO)

Na Kolarcu publika će imati prilike da čuje uživo album koji se pojavio na regionalnim i domaćim muzičkim terenima ove godine u aprilu mesecu.  Tokom svoje bogate muzičke karijere, članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat. Sviraju kombinaciju klasične, jazz i mediteranske muzike koristeći i elemente soul, funk, reggae i world music uticaja sa naglašenim uplivom balkanskog folklora.

Povezana vest:  Justin Bieber najmlađi umetnik sa pet albuma broj 1

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista. Medjutim, poslednjih godina njegova najveća ljubav postala je harmonika sa kojom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Ulaznice za ovaj dogadjaj možete pronaći na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200 i 1.500 din. Koncert je zakazan za 20:30 časova.