Nakon dvanaest godina izdavačke pauze naš vrsni instrumentalista, klarinetista Ognjen Popović, predstaviće koncertno svoj novi album „In My Heart“ u Beogradskoj filharmoniji, 28. septembra od 20.00 časova.

Ognjen Popović se opredelio za segment muzike za koji javnost ovde nikada nije preterano marila. Stoga njegovu upornost i profesionalizam treba poštovati i nagraditi, a na njegovoj muzici – insistirati. Ognjen je „prvi klarinet Beogradske filharmonije“, pitomi Pančevac koji svoj instrument u svakoj prilici koristi kao oruđe kojim priča priče.

Mascom Records sa velikim zadovoljstvom nastavlja uspešnu saradnju sa ovim vanserijskim instrumentalistom. Sa ponosom vam predstavljamo peto studijsko izdanje „In My Heart„, koje donosi trinaest predivno aranžiranih kompozicija spakovanih u stilske minijature.

Povezana vest:  Petar Radmilović: Sviram od osnovne škole

Činjenica da ću u filharmoniji prvi put izvoditi svoja dela, mi ne smeta naročito. Mnogo me više brine što neću svirati u fraku, jer se ne uklapa najbolje u stvaralačku koncepciju muzike koju pišem.
Pri komponovanju, inspiraciju najčešće pronalazim u pop jazz muzici sedamdesetih i osamdesetih, ali i filmskoj muzici Henri Mancinija. Moja opsednutost Bitlsima se, siguran sam, veoma lako prepozna u nekoliko kompozicija. Kao i do sada, mada ovaj put u mnogo manjoj meri, moji koreni čine svoje, pa se tako sporadično, u par navrata mogu čuti i uticaji balkanskog muzičkog nasleđa…

Povezana vest:  Justin Bieber potvrdio, album izlazi tokom 2015!

Nekada sastav Ognjen i prijatelji sada je prerastao u Ognjen Popović Band koji čine: Ognjen Popović (klarinet), Miona Barbul (klavir), bane Gluvakov (gitara), Slobodan Gerić (kontrabas), Aleksandar Sale Radulović (perkusije). Album „In My Heart“ biće objavljen na CD-u 28. septembra. Upravo te večeri Ognjen Popović Band održaće mali koncert u svojoj matičnoj kući, u Beogradskoj filharmoniji. Biće to prilika da iskreni zaljubljenici u instrumentalne forme i poštovaoci Ognjenovog stvaralaštva među prvima čuju uživo muziku sa ovog izdanja.

Povezana vest:  Numera ''Rock your body'' koju izvodi Džastin Timberlejk bila namenjena Majklu Džeksonu

Album „In My Heart“ biće u prodaji i na dan koncerta u holu Beogradske filharmonije po promotivnoj ceni sa 20% popusta. Uz kupljeni disk dobijate besplatnu kartu za koncert.

Tokom nastupa u Beogradskoj filharmoniji dominiraće zavodljivi zvuk klarineta, nesvakidašnji miks džeza, popa, fanka i tradicije na intimnom koncertu Ognjena Popovića sa bendom.