Ólafur Arnalds za manje od tri nedelje kreće na poslednji deo turneje koja uključuje preko 140 koncerata širom sveta, a koja ga 20. novembra dovodi u beogradski Sava centar.

Mlada publika iz Srbije je već pokazala veliko interesovanje za ovaj koncert, pa su povlašćene ulaznice za mlađe od 22 godine već rasprodate.

Međutim, u dogovoru sa menadžmentom, organizator Charm Music je omogućio dodatni kontigent.

Podsećamo da posetioci mlađi od 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) mogu da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.

Krenuvši od uloge bubnjara u punk-rock bendu, Arnalds je preko usputnog komponovanja klasične muzike došao do BAFTA nagrade i spekulisanja da je upravo njegov poslednji album jedno od najboljih kompozitorskih dela 21. veka.

Povezana vest:  Ukrajina zabranila ulazak u zemlju ruskoj predstavnici na Evroviziji

Ovo je takođe prvi put da će srpska publika imati priliku da čuje i vidi pravu veštačku inteligenciju na delu!

Naime, nakon oštećenja nerava, koje ga je sprečavalo da dugo svira klavir i komponuje, Ólafur Arnalds je sa svojim timom razvio softver koji povezuje tri klavira na sceni, od kojih druga dva uče od prvog na kome Arnalds svira i u realnom vremenu stvaraju i komponuju svaki put druge kompozicije.

Regularne ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 2200, 3200, 3700, 4200 dinara, su dostupne na blagajni Sava Centra, kao i na svim prodajim mestima mreže Ticket Vision i online na www.tickets.rs.