FIGLIO DI PUTTANAKONCERTNI ČETVRTAK NA AKADEMIJI: FIGLIO DI PUTTANA I DOBRO POLJE U VELIKOM, A STRAH OD DŽEKI CHENA U MALOM KLUBU
Beogradski pioniri funky groovea, bend FIGLIO DI PUTTANA i rock sastav DOBRO POLJE održaće zajednički koncert u četvrtak 16. decembra na Akademiji.
Iste večeri u Malom klubu nastupa grupa STRAH OD DŽEKI CHENA.
Početak oba koncerta zakazan je za 22h, a od ponoći u Malom klubu kreće Grime žurka LtdFM Music kolektiva.
– Figlio di Puttana, grupa koja najviše uživa i najviše pruža na bini, formirana je početkom ’90. godina, ali, nažalost, kao i većina bendova tog vremena, nije dobila priliku da se „otvori“ ka ljudima. Samo su entuzijazam i ljubav prema muzici doveli tu ideju do ove tačke, gde su sada.
Mešavina ljudskih karaktera i način muziciranja među glavnim su atributima benda. Fuzija funka, groovea, hip-hopa, retro rocka i jazzy momenata, upakovanih u modernu produkciju, oslikava širinu svesti cele ekipe.
Članovi benda su: Luka-bas, G-vokal, Djura-bubanj, Komir-gramofon & sempler, Janko-gitara & vokal.
STRAH OD DZEKI CHENA 16.12.Strah od Džeki Chena svira fuziju rocka, bluesa, funka i punka, nastupajući u sastavu bubanj, bas, dve gitare i glas. Njihova svirka je energična, sa melodičnim vokalom i karakterističnim porukama u autorskim pesmama, čiji su tekstovi na srpskom jeziku.
Bend je nastao krajem devedesetih godina u Gornjem Milanovcu. Nastupalo se po privatnim žurkama, ali i na otvorenom gde bi se zatekle gitare.
Kako kažu, Džeki je predstavljao sve što je vršilo reperkusiju na mlade ljude tih turbulentnih godina u Srbiji i zajedno sa tim do danas prerastao u Strah da se istok i zapad ne spoje u jednoj zabavnoj ali apokaliptičnoj akrobaciji.
Stari članovi benda se povremeno aktiviraju svojom kreativnom energijom, ali bazu u svakom smislu čini ritam sekcija, sastavljena od mlađih članova.
Povezana vest:  Bijonse smršala 27 kilograma nakon porođaja