dare youDrugi singl sa debi album benda The Mothership Orchestra

 

 

Sastav The Mothership Orchestra je izbacio drugi singl sa svog debi albuma Song For You, pesmu Dare You koja je, kao i ostale pesme sa albuma, dostupna za besplatan download na online etiketi Popboksa – SILOS .

„Nakon pesme You’re Amazing, drugi singl skinut sa albuma je Dare You, koja ujedno predstavlja i božićni singl sastava The Mothership Orchestra. Spot za pesmu Dare You, uskoro će imati premijeru na TV stanicama u Srbiji i regionu. Nakon nekoliko koncertnih promocija albuma Song For You (uključujući i beogradsku u Gun Clubu), TMO će nastupiti u petak, 17. decembra u beogradskom klubu Akademija. Takođe, postava je “osvežena“ sa nekoliko, što novih članova, što novih instrumenata, sada imamo i klavir. Početkom sledeće godine imaćemo i koncertne promocije albuma po regionu, za početak u Hrvatskoj i BiH, a uskoro možete očekivati i EP sa nekim lepim iznenađenjima, kao što je na primer remix pesme London Breeze, jednu potpuno novu novu numeru…“, izjavio je Lazar Šijak, pevač grupe The Mothership Orchestra.

Povezana vest:  Riblja čorba objavila drugi živi album i DVD iz Arene

 

Debi album album grupe The Mothership Orchestra Song For You je objavljen u julu mesecu u okviru online etikete web magazina Popboks koja se zove SILOS (www.popboks.com/silos).

 

The Mothership Orchestra je počeo sa radom kao šestočlani orkestar u avgustu 2005. godine u Požegi. Krajem 2006. godine objavljuju EP Waking The Dead, a pesme sa ovog izdanja – Then She Kissed Him i When The Sun Wants To Show (Something You Don’t Know), dospevaju na prva mesta domaćih top lista. Nakon izlaska EP-ja, bend je proglašen za otkriće godine od strane TV Metropolis.

 

U 2007. godini objavljuju EP Everything And Nothing Tales (Live!), a pesma Then She Kissed Him izlazi na kompilaciji Jutro će promeniti sve? (PGP RTS). Oba izdanja su koncertno promovisana.

Povezana vest:  BARUTANA PREDSTAVLJA: R'N'B SPEKTAKL „VATRA" I „KIŠOBRAN" ŽURKA OVE NEDELJE

 

The Mothership Orchestra u septembru 2007. počinje snimanje debi albuma Song For You. koji 2010. godine izlazi na Popboksovoj online etiketi SILOS.

 

Spisak pesama:

 

  1. All Things Are Goin’ To An Happy End
  2. You’re Amazing
  3. Come Home
  4. When The Sun Wants To Show (Something You Don’t Know)
  5. Hummingbird Song
  6. London Breeze
  7. Then She Kissed Him
  8. To Love You
  9. Dare You

 

Muzika i tekst: Lazar Šijak; Aranžmani: Ivan Tešić i Ivan Trajković; Album je snimljen u studiju “Centar“, Požega i studiju “OFF“, Sevojno; Snimatelji: Vladimir Tešić i Aleksandar Jovanović; Miks: Aleksandar Jovanović, Ivan Trajković i Ivan Tešić; Miksano u studiju OFF, Sevojno, 2009; Mastering: studio OFF; Produkcija: studio Centar, studio OFF i The Mothership Orchestra; Omot: Uroš Pavlović i Marko Kovačević

Povezana vest:  NOVI SINGL CRVENE JABUKE - "MJESEČE"

 

The Mothership Orchestra su: Dragomir Smiljanić (bubanj), Ivan Tešić (bas gitara, vokali), Ivan Trajković

(električna gitara, vokali), Marko Ćebić (akustična gitara, vokali), Vera Bukvić (violina) i Lazar Šijak (vokali,

udaraljke).

 

Na albumu Song For You su svirali i:

 

Nebojša Đuričić, harmonika (3, 4, 6, 7, 8 i 9)

Bisenija Peruničič, flauta (1 i 4)

Julijana Marković, violončelo (4 i 7)

Dušan Petrović, saksofoni ( 2,3 i 8)

Bora Veličković, trube (2,3 i 8)

Vojislav Jocić, fagot (9)

Dragan Lazović, truba (5,6,7 i 9)

Valentin Vasić, usna harmonika (6)

 

Debi album benda The Mothership Orchestra je treće izdanje u okviru SILOSA. Kao prvo izdanje u okviru online etikete SILOS, za besplatan download je postavljen maksi singl sastava Slaptrap Prokrastinacija, a kao drugo istoimeni debi album sastava Zerkman Big Bang.