UEFA-Liga-EvropeLIGA EVROPA

PAOK pobedio u Zagrebu za plasman u šesnaestinu finala

 

Fudbaleri PAOK-a pobedili su večeras u Zagrebu domaći Dinamo sa 1:0 i izborili plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa.

Pobednički gol za PAOK postigao je Dimitris Salpingidis u 60. Minutu meča u kome je Dinamo imao potpunu terensku inicijativu, mnogo prilika za gol, ali je, ipak, pretrpeo poraz i zauzeo treće mesto na tabeli Grupe D.

Povezana vest:  Sa Pinto: Borićemo se za titulu, ali ne zavisi od nas

Prvi je Viljareal koji je tu poziciju potvrdio pobedom gostujući kod Briža uz dva gola Đuzepea Rosija – 2:1.

Prva dva mesta u Grupi E od ranije su bili rezervisana za kijevski Dinamo i BATE Borisov.

Dinamo je u Kijevu igrao nerešeno sa moldavskim Šerifom 0:0 i izbio na čelo Grupe, pošto je BATE izgubio na gostovanju kod AZ Alkmara 0:3. Reprezentativac Srbije Miloš Ninković meč u Kijevu posmatrao je sa klupe Dinama.

Povezana vest:  Brazilac Ronaldo se u nedelju vraća na teren

Ninkovićev saigrač iz reprezentacije Zoran Tošić sve vreme je igrao za moskovski CSKA u gostovanju kod Sparte u Pragu 1:1.

CSKA je sa maksimalnim učinkom iz prvih pet kola već bio obezbedio prvo mesto, dok je Sparta bila na sigurnoj drugoj poziciji.

Plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa ranije su obezbedili PSV Ajndhoven, Metalist, Štutgart, Jang Bojs, Zenit, Sporting, Bajer Leverkuzen, Mančester Siti, Leh, Porto, Bešiktaš, Liverpul i Pari Sen Žermen.

Povezana vest:  Kaljari smenio Roberta Donadonija

U žrebu u petak pridružiće im se i trećeplasirani timovi iz grupa Lige šampiona: Tvente, Benfika, Glagov Rendžers, Rubin Kazanj, Bazel, Spartak iz Moskve, Ajaks, Braga.