luca_di_montezemoloFORMULA 1

 

Di Montecemolo nezadovoljan: Umesto Mase je ove sezone vozio njegov brat

 

Predsednik uprave Ferarija Luka di Montecemolo osvrnuo se u razgovoru za SkySport24 na prošlu sezonu „propetih konjića“ u Formuli 1.

I dok je za Fernanda Alonsa, koji je odradio prvu godinu za upravljačem Ferarija i osvojio drugo mesto u ukupnom poretku, imao samo reči hvale, prema starosedeocu Felipeu Masi nije bio toliko blagonaklon. Štaviše, izjavio je da je Brazilac poslao svoga brata da vozi umesto njega.

Povezana vest:  Sagmajster starni broj 51

-Alonsu dajem ocenu devet i pol od deset. Nije postao svetski prvak, ali je napravio velik posao što se tiče kvaliteta vožnje i odnosa unutar tima – rekao je Di Montecemolo, a potom se okrenuo Masi.

-Massa je zaslužio ocenu manju od sedam. Iz nekog razloga, već neko vreme imamo problem s braćom naših vozača koja se pojavljuju tokom sezone. Dogodilo se to s Mihaelom Šumaherom, s Kimijem Raikonenom, a sada i s Masom. Mislim da se Felipe malo umorio sredinom sezone, pa je otišao kući i poslao nam svoga brata da vozi umesto njega. Zbog toga je zaslužio ocenu minus sedam, ali obećao nam je da će se vratiti sledeće godine – na duhovit je način Di Montecemolo kritikovao Brazilca.

Povezana vest:  FORMULA 1, Mercedes dao Šumaheru ultimatum