Nova Kali Uchis je latino zvuk koji nam je trebao

„I’d rather dance alone than with the devil”, poručuje Kali Uchis o novom singlu „Solita”. Za produkciju njene prve dvojezične numere zaslužan je Tainy koji je do sada radio i sa latino zvezdama kao što su J Balvin i Bad Bunny. Odluka da snimi ovakvu numeru ne čini se čudnom ako u vidu imamo da muzičarka jedinstvene pojave, iako pretežno odrasla u Americi, potiče iz Kolumbije.

Povezana vest:  Finske gothic zvezde The 69 Eyes gostuju u Zagrebu

Teško je odlučiti da li su zarazniji ritam ili tekst pesme, a Kali Uchis objasnila je ukratko o čemu je reč u novom singlu.

„Ova pesma govori o isceljenju, slobodi i pomešanim osećanjima koja sa tim dolaze. Volela bih da se moji slušaoci osećaju posebno sexy dok je slušaju”.

„Solita” je prvo izdanje koje muzičarka predstavlja nakon svog debi albuma „Isolation” koji, ne samo da je naišao na masovno obožavanje fanova širom sveta, već je proglašen i najboljim albumom 2018. godine od strane medija kao što su Rolling Stone, Pitchfork, NPR, Vulture… Uchis je do sada sarađivala i sa nekim od najznačajnijih imena u muzici globalno – Gorillaz, Jorja Smith, Diplo, Major Lazer, Tyler The Creator, Snoop Dogg, Leon Bridges, a Pitchfork ju je nazvao novom gravitacionom silom u pop muzici.

Povezana vest:  Spasimo muziku!

Izdanje „Solita“ je u Srbiji dostupno preko servisa Deezer, Google Play i YouTube Music –

https://umrs.lnk.to/KaliUchisSolita

PHOTO: Damian Borja/www.universalmusic.rs