lady-gaga-vma-2010MTV: Lejdi Gaga žena godine, Kanje Vest muškarac godine

 

Pop pevačica Lejdi Gaga (Lady) izabrana je danas za ženu gorine, a reper i producent Kanje Vest (Kanye West) za muškarca godine po mišljenju televizije Em-Ti-Vi (MTV). Lejdi Gaga (24) nije ove godine izdala album ali je bila prisutna na muzičkoj sceni zahvaljujući svetskoj turneji i video spotovima. Istakla se i u borbi za prava homoseksualaca.

Povezana vest:  Nina Kraljić predstavlja video za novi singl “Lay You Down“ koji je snimljen u zagrebačkoj palati Dverce

-Njena hrabrost, zajedno sa neprekidnim uspehom na muzičkim listama I jedinstvenim video spotovima, razlog je zbog kojeg smo izabrali Lejdi Gagu za Em-Ti-Vijevu ženu godine. Ovo je druga godina zaredom da je Lejdi Gaga ponela tu titulu – navodi se u saopštenju.

Lejdi Gaga je ove godine dobila nekoliko nagrada među kojima su tri nagrade Brit, dva Gremija, više od 10 Em-Ti-Vijevih nagrada i pet Svetskih muzičkih nagrada. Reper Kanje Vest (33) je, po mišljenju Em-Ti-Vija, muzičar o kojem se ove godine najviše govorilo – od njegovog povratka na muzičku scenu do novog albuma „My Beautifl Dark Twisted Fantasy“ koji je izdao u novembru.

Povezana vest:  Četvrti album Norah Jones

Vest je pauzirao od septembra 2009, posle incidenta na dodeli Em-Ti-Vijevih Video muzičkih nagrada kada je oteo mikrofon kantri zvezdi Tejlor Svift (Taylor Swift) i rekao da je njenu nagradu za najbolji ženski video spot trebalo da dobije Bijonse (Beyonce).

-Niko nije imao takvu povratničku priču i što je najvažnije – niko nije objavio album koji je tako uzvišen kao ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’. Sve je uradio na svoj način, bez kompromisa i kajanja – ocenio je Em-Ti-Vi.

Povezana vest:  Željko Joksimović iza kulisa koncerata u SAD

Vest je ove godine dobio dva Gremija.