xavi_hernandez_barcelona_fcĆavi najbolji u izboru magazina „Vorld soker“

 

Prvotimac Barselone i reprezentativac Španije Ćavi Ernandes proglašen je za najboljeg fudbalera sveta u 2010. godini u izboru specijalizovanog magazina „Vorld soker“.

U trci koja je bila najneizvesnija u poslednjih petnaestak godina, Ćavi je nadmašio Lionela Mesija, Veslija Snajdera, Dijega Forlana i Andresa Inijestu i tako postao prvi španski fudbaler koji je trijumfovao u anketi „Vorld sokera“.

Povezana vest:  Kolo Ture savetuje Adebajoru da pripazi na ponašanje

Do zasluženog priznanja Ćavi je stigao zahvaljujući izvanrednim igrama u dresu Barselone i reprezentacije Španije, sa kojom je osvojio titule prvaka Evrope i sveta.

Za najboljeg mladog fudbalera godine očekivano je proglašen napadač Bajerna i reprezentativac Nemačke Tomas Miler, koji je bio najbolji strelac Svetskog kupa u Južnoj Africi.

On je trijumfovao ispred reprezentativnog kolege Mesuta Ozila i defanzivca Totenhema Gereta Bejla, koji je na sebe skrenuo pažnju odličnim igrama u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Totenhem ubedljiv protiv VBA uz het-trik Kejna

Priznanje za najboljeg trenera godine pripalo je šefu stručnog štaba Reala Žozeu Murinju, koji je u prošloj sezoni sa milanskim Interom osvojio Ligu šampiona i duplu krunu u Italiji. Na drugo mesto se plasirao selektor reprezentacije Španije Visente del Boske, a treći je selektor Urugvaja Oskar Tabarez.

Zanimljivo je da se izbor najbolje ekipe na poklapa sa izborom trenera godine, pa je tako prvo mesto pripalo reprezentaciji Španije, a drugo Interu. Na trećem mestu je Barselona.

Povezana vest:  Postupak protiv igrača Haga zbog anti-semitske pesme