Energična balada „Daljine“ najnoviji je projekat četvorke iz Petrovca na Mlavi, koja je prošle godine proslavila deceniju od izaska u više kategorija nagrađivanog debi albuma „Miris jeseni“ (PGP RTS, 2009). Reč je o prepoznatljivom Art Diler zvuku, a ljubav kao neiscrpna umetnička inspiracija motiv za nastanak pesme. Podsećanja radi, Art Diler se ubrzo nakon osnivanja pre skoro deceniju i po profilisao kao jedan od najboljih nadolazećih bendova u Srbiji i regionu, čemu u prilog govori i činjenica da je naslovna numera, kasnije objavljenog, debi albuma „Miris jeseni“ u svojoj demo verziji izabrana od strane slušaoca za hit godine Radio Beograda 202. Po izlasku albuma etiketu jednog od najboljih mladih bendova grupa je potvrdila aktivnom turnejom koja je obuhvatila na desetine samostalnih i festivalskih nastupa u Srbiji i inostranstvu. Prateći svetski trend i Art Diler je posle prvog albuma objavio nekoliko vrlo uspešnih singlova i spotova, ali članovi ističu da im je ipak želja da celokupnu priču zaokruže novim albumom.   

Produkciju video spota potpisuje Mravac produkcija, dok audio produkciju potpisuje Art Diler i Ivan Radosavljević –  Rale.
„Sve si se kockice složile i sve je išlo lako sa ovom numerom. Saradnici su isti kao i za prethodno singl „Na ovaj dan“ Lampshade media 2017. koji je odlično prošao kod publike. Idemo dalje. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na projektu, Dragani Živković za emotivnu plesnu koreografiju, i Igoru Mravcu, koji je sve dobro iskadrirao. Baš smo zadovoljni urađenim poslom.
Art Diler ima stav „kvalitet, pre nego kvantitet“ pa iz tog razloga možda ređe obradujemo publiku novim pesmama, ali ih svakako obradujemo kvalitetom našeg autorskog rada. Svirački smo aktivni, i očekujemo dobru sviračku sezonu ove godine.“ – Rekao je Marko Veljković, klavijaturista benda.
Povezana vest:  Lejdi Gaga na proslavi godišnjice Klintonove fondacije