Riblja_corba-fotos_iz_bukleta-resizeBoks set Riblje čorbe iduće godine

 

Rok grupa „Riblja čorba“ objavila je ovog meseca DVD i dvostruki CD album „Niko nema ovakve ljude!“, sa snimkom slavljeničkog koncerta u Beogradskoj arena povodom tri decenije karijere, a u prvoj polovini iduće godine trebalo bi da im izađe boks set sa 11 diskova.

Basista Miša Aleksić rekao je agenciji Beta da je frontmen Bora Đorđević došao na ideju za ime izdanja, pošto je „pesmu ‘Lutka sa naslovne strane’ svih 20.000 ljudi pevalo u Areni, bez instrumenata, od početka do kraja“.

Povezana vest:  Dželo Bijafra 7. septembra svira u Beogradu s novom grupom

-Bora je toliko bio fasciniran i ganut time da je rekao: ‘Niko nema ovakve ljude!’ Zato se tako zove – rekao je Aleksić.

„Riblja čorba“ je prvi put napunila Beogradsku arenu 2007. godine, objavivši potom DVD i dvostruki CD „Gladijatori u Bg areni“, a u najveću dvoranu u Srbiji vratili su se krajem prošle godine, što je rezultiralo novim živim izdanjem „Niko nema ovakve ljude!“, ponovo za „Siti rekords“.

-‘Gladijatori’ su interesantno i specifično izdanje, zato što smo radili sa horom i simfonijskim orkestrom drugi deo koncerta. Ovde smo izmenili repertoar. ‘Niko nema ovakve ljude!’ predstavlja presek 30 godina ‘Riblje čorbe’, slavili smo 30 godina ‘Čorbe’ i svirali neke pesme koje nismo dugo svirali – naglasio je Aleksić.

Povezana vest:  Dva koncerta Block Outa 30. decembra i 2. januara u Gun Clubu

Njihov stari izdavač PGP RTS bi trebao do marta ili aprila iduće godine da objavi boks set koji će, po Aleksićevim rečima, sadržavati prvih deset albuma „Riblje čorbe“, dok će 11. disk biti rezervisan za singlove i raritetne snimke.

-Biće recimo pesma ‘Orao’ koja nikada nigde nije izašla, i ‘Snage opozicije’, politicka pesma koja je trebalo da izađe na albumu ‘Istina’ (1985) – najavio je Aleksić.

Povezana vest:  40 godina Orgazma i 40 godina ,,Paket aranžmana" 9. decembra u Kombank dvorani

U okviru planiranog boks seta prvi put će se pojaviti na CD-u album „Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju“ (1984), jedini album „Riblje čorbe“ objavljen osamdesetih godina za zagrebački Jugoton, I poslednji rad prve postave u kojoj su bili gitaristi Rajko Kojić i Momčilo Bajagić-Bajaga.

-Na albumu se nalazi nekoliko jako važnih pesama ‘Riblje čorbe’ kao ‘Ravnodušan prema plaču’, ‘Žika Živac’, ‘Kada hodaš’, ‘Kazablanaka’… Sada ćemo ‘Muzičare’ čuti u pravom svetlu – kaže Aleksić.