Legendarna pevačica džez i evergrin muzike Nada Pavlović, ponovo će nastupiti u Jazz kantini Lisabon u subotu 14. marta u 20h. Ovo će biti njen drugi nastup na kultnom mestu u periodu od godinu dana.

Svetska diva prepoznatljivog glasa, koja je svojim glasom obarala svetske zvaničnike i muzičke zvezde, s godinama je postajala sve popularnija i među mlađom publikom. O tome svedoči i prošlogodišnja puna Jazz kantina Lisabon, kada su se u publici vijorili usklici i mlađe populacije.

Povezana vest:  GRUPA „NIČIM IZAZVAN" OBJAVILA PRVI ALBUM

U njenoj širokoopusnoj karijeri nalaze se brojni nastupi , među kojima su nastup sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom, ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, ali i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu tokom 70-ih godina.

Kao retko ko, Nada Pavlović može da se pohvali i komplimentom čuvene Arete Frenklin, koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: „Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?“

Povezana vest:  Vokalne akrobacije na festivalu Voice Mania 2015