Beogradski festival piva, Beer Fest, biće održan od 19. do 22. avgusta ove godine, a Belgrade Music Week festival održaće se od 26. do 29. avgusta, najavili su organizatori iz kompanije Skymusic.

Naime, Skymusic učestvuje u kampanji za vakcinaciju mladih, koja je predstavljena danas na konferenciji za medije u Domu omladine Beograda, a uz podršku nacionalne platforme Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode Beer Fest, Music Week, EXIT, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi. Oni pozivaju mlade da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu, preuzmu odgovornost za sebe i svoju okolinu, i vakcinišu se. To je jedini način za ostvarenje postavljenog zajedničkog cilja – da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano što će, između ostalog, omogućiti povratak festivala i koncerata.

Povezana vest:  Blind Channel – Od Polarnog kruga do Exita, preko Evrovizije

Milenko Škarić, ispred Beer Festa i Music Week festivala podsetio je da event industrija ne funkcioniše već 15 meseci, otkako je uvedena zabrana okupljanja.

„Prvi smo koji su bili ugašeni, poslednji smo koji ćemo biti vraćeni. Drago nam je da možemo da damo naš doprinos povećanju broja vakcinisanih mladih i borbi za javno zdravlje“, rekao je Škarić.

Povezana vest:  Dodela Grammyja u znaku smrti Vitni Hjuston

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević je istakao da su mladi u prethodnom periodu bili nazivani svakakvim imenima, kritikovani da su neodgovorni i razlog razbuktavanja epidemije. „Umesto toga, potrebno je dati im nadu, optimizam i viziju povratka normalnog života, što je njima glavna motivacija da se vakcinišu.“, rekao je Kovačević.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da mladi u uzrastu od 18 do 25 godina moraju da shvate da, što se brže budu vakcinisali – pre će moći da se vrate uobičajenom životu, ali i druženjima, žurkama, festivalima. „Ova kampanja je naš apel mladima da se odazovu na vakcinaciju, kako bismo od 21. juna zemlju mogli da otvorimo za veće manifestacije, koje upravo njima najviše nedostaju.”

Povezana vest:  Ekskluzivan nastup Henry Saiza u Silosima

https://youtu.be/fEjALTzuHZ8

Više informacija o izvođačima koji će nastupiti na Beer Festu i Belgrade Music Week-u biće objavljeno u narednim nedeljama.