Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove, u saradnji sa grupom Nola pripremio je pravi muzički kompliment – singl Lijepa si danas„. To je ujedno i prvi singl sa nadolazećeg albuma Tumbao koji je nastao u saradnji sa Jazz orkestrom HRT-a.

Poslušajte pesmu na linku Cubismo Feat. Nola – Lijepa Si Danas

Muzičke vizije Cubisma i Nole su se besprekorno preklopile, a samo lepe reči o njihovoj saradnji ima i jedno od zaštitnih lica Cubisma, Hrvoje Rupčić:

Nakon desetak godina Cubismo ima i novu muzičku saradnju i to sa grupom Nola. To je jedina saradnja na novom albumu, a do nje je došlo na inicijativu Nole, odnosno Marijana Jelenića koji je i autor pesme. Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pesmu odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lepo može uklopiti i smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi deo pesme te salsu za drugi deo.
Sve je do kraja začinio i Miron Hauser, dirigent jazz orkestra hrt-a koji je napravio izvanredan aranžman u koji je uklopio i big bend. Sva tri dela ove saradnje su dala najbolje od sebe u ovoj pesmi. Kako Cubismo, tako i grupa Nola i JO Hrt-a, a kao šlag na torti su prepoznatljivi i međusobno skladni glasovi Gabrijele i Ricarda.

Povezana vest:  MODNA IKONA I DOBITNICA NAGRADE GRAMMY RAPERICA EVE i DJ MUGGS ČLAN I PRODUCENT GRUPE CYPRESS HILL PRVI SU HEADLINERI FRESH ISLAND FESTIV

Ova  pesma koju autorski potpisuje Nolin Marijan Jelenić posveta je njegovoj supruzi Gabi:

Nakon više od dva veka zajedničkog života, meni je moj životni partner poručio i u pesmi zauvek zabležio da sam danas lepa. Saradnja sa Cubismom i Jazz orkestrom HRT-a donosi novu dimenziju zadovoljstva u moj život.“, komentarisala je Gabi.

Novi album „Tumbao“ izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tokom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

Povezana vest:  KONAČNO U PRODAJI KARTE ZA BEOGRADSKI KONCERT BENDA ONEREPUBLIC!

Na albumu će se naći deset pesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque -glavni vokal, Davor Križić  – truba, Nenad Grahovac – trombon, vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir, vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko „Barba“ Tabain – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi, Hrvoje Rupčić – konge, vokal).
Osim saradnje sa Nolom na pesmi „Lijepa si danas„, jednu numeru napisao je maestro Miron Hauser.

Povezana vest:  Kaliopi ima novu pesmu "PRESUDA"