Svetski i domaći izvođači poručuju svima da budu odgovorni i odlučni u borbi protiv virusa Covid-19.

Pevačica Lizzo je na mrežama podelila snimak u kom na flauti svira meditativnu melodiju „koja vodi ka oporavku organizma“. Bebe Rexha je vrlo energično i borbeno pozvala sve ljude da se uozbilje po pitanju borbe sa korona virusom. Charli XCX je objavila gif sa stilizovanom maskom na licu a Dua Lipa je pokrenula fondaciju za pomoć izbeglicama u svakom smislu.

Povezana vest:  Lana del Rej bi da se oproba i na filmu

Mnogi izvođači se masovno odlučuju za strimovanje svojih koncerata u kućnim uslovima. Tako su svoje nastupe i druženja na mrežama organizovali Chris Martin (Coldplay) i Charlie Puth.

Naravno i muzičari sa domaće scene svojim motivacionim obraćanjima daju doprinos u borbi protiv korona virusa.

„Iskreno se nadam da će ova situacija brzo proći. Budite kod kuće, slušajte muziku i budite zdravi,“ poručio je Srđan Gojković Gile iz grupe Električni orgazam.

Povezana vest:  Alternative Endings Of Folkrock večeras u KC Grad

Mladi kantautor Ivan Jegdić takođe je pozvao sve nas da budemo odgovorni prema sebi i svom okruženju i da se strogo pridržavamo uputstva nadležnih službi: „Iskoristite izolaciju za čitanje, igranje Jamba sa porodicom i bindžovanje serija. Sve će ovo proći i ponovo ćemo se gledati na bini i van nje. Čuvajte se!“

Novi trep-hop, R&B izvođač Zoza kratko je poručio: „Sve što ne biste želeli da se desi vama ne dozvolite da se desi drugima.“

PHOTO: Jabari Jacobs

Povezana vest:  Obeležavanje trogodišnjice tragične smrti Tošeta Proeskog