Zvezde serije „Južni vetar“ nisu samo popularni Maraš (Miloš Biković) i Baća (Miodrag Radonjić), već i pesme kojima se završava svaka od epizoda. Ovaj veliki filmski i TV projekat postao je karakterističan i po fantastičnom spoju sa izdavačkom kućom Bassivity Digital, koja je radila muziku i za istoimeni film iz 2018. godine. Prošle nedelje YouTube je zapalio Cobyjev hit „Devedesete“, a sinoćna epizoda završila se pesmom „Oluja“ koju izvodi sve popularnija Teya Dora.

Odmah po završetku desete epizode, oduševljenje pesmom „Oluja“  na svojim Instagram profilima među prvima su podelili glumci serije, ali i pevačica Jovana Nikolić koja je i sama bila deo „muzičke ekipe“ Južnog Vetra. Njena pesma „Pazi se“, naslovna numera serije, isto tako je nastala u saradnji sa Bassivity-jem, a interesantno je da muziku i tekst ove pesme potpisuju Coby i Teya Dora.
Ushićenje publike da čuju novu numeru posle ovako gledanih epizoda je neobjašnjivo, a to i nama, umetnicima, puno znači  – kaže Teya Dora, koja ne krije da je reditelj serije Miloš Avramović bio oduševljen kada je prvi put čuo njenu pesmu „Oluja“.

Povezana vest:  SUNSHINE GORI: Novi spot benda za pesmu ,,FRKA GORI"

–  Pesmu  sam napisala pre godinu dana, u periodu koji je bio važan za mene kao ličnost. „Oluja“ je nastala iz duboke i čiste emocije i jako sam vezana za nju. Kada sam je pustila reditelju serije Milošu Avramoviću i mojoj brutalnoj Bassivity ekipi, svi su se složili da je idealna za projekat. Serija se duboko bavi ljudskim odnosima i osećanjima, a “Oluja” pogađa upravo emotivnu crtu kod publike, a i dalje ima rep momente kao pesme ostalih kolega. – ističe Teya Dora.

Povezana vest:  Neli Furtado se vraća na scenu

Ova mlada kantautorka slavu je stekla prvim singlom „Da na meni je“, ali i kroz saradnje a sa brojim popularnim izvođačima. Inače je diplomac čuvenog Berkli univerziteta, a poslednjih godina živi i radi u Njujorku.

U vreme izlaska pesme „Oluja“ boravi u Beogradu, gde se kao i svi suočava sa pandemijom Koronavirusa. Teya Dora smatra da muzika i muzičari veoma mogu biti od pomoći u ovim trenucima:

Povezana vest:  MTV PREMIJERA – MARČELO „TEŠKA ARTILJERIJA“

Jako mi je žao što se sve ovo dešava. Žao mi je porodica koje su izgubile svoje bližnje, ljudi su u karantinima i istinski se molim i nadam da ćemo zajedničkim snagama prebroditi ovo što pre i izaći jači nego ikada. Smatram da je u ovakvim situacijama krucijalno da muzičari i druge javne ličnosti koriste svoje platforme za pozivanje publike da ostanu bezbedni u svojim domovima, da vode besprekornu ličnu higijenu, i da iskoriste ova vremena za rad na sebi.

PHOTO: Bassivity Digital