Jedan od najproduktivnijih hrvatskih kantautora – Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom Belan, predstavlja nam svoj novi stari singl „Corona“ koji je refleksija trenutne situacije globalne pandemije korona virusa. Naime poznati muzičar, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je čisteći stan, pronašao na policama orginalne trake svoje pesme „Ivona“. To je kompozicija s njegovog albuma „Space twist“ koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprineti ideji „ostani doma“ koju promoviše stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepevu „Ivone“ na „Coronu“. Tako je pesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referiše na trenutnu situaciju na zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako sa verom u bolje sutra i optimizmom se odupreti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. „Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom“, ističe Belan.

Povezana vest:  Posebni muzički događaji na 28. BELEF-u

Za pesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime snimljen je Neninim mobilnim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno sa ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, biće uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv Corona virusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom zemljotresu.

Povezana vest:  Ray Okpara donosi duh Berlina u Savamalu