Na današnji dan pre 4 godine napustio nas je PRINCE.

Njegov zvanični legat, PRINCE ESTATE, u partnerstvu sa Legacy Recordings (deo Sony Music Entertainment) najavljuju reizdanja:  „Live At The Aladdin Las Vegas DVD“„The Rainbow Children“,kao i luksuzno petostruko izdanje „Up All Night with Prince:The Nite Alone Collection“, koja će se pojaviti 29.maja. Istoga dana, na vinilu će se po prvi put pojaviti Princeovi zvanično prvi „živi“ albumi: „One Nite Alone…Live“ i „One Nite Alone:The Aftershow…It Ain’t Over!“. Posvećenici i fanovi Princea moći će da uživaju u posebno upakovanom setu koji će pored pomenuta dva live vinila sadržati i DVD „Live At The Aladdin Las Vegas “ , kao i posebno izrađeni buklet na 48 strana, o manje poznatom radu umetnika pre njegove smrti,  koja prati ovo raskošno izdanje.

Povezana vest:  PETO VEČE BEER FESTA, Nastupi Nevernih Beba, Pilota, DJ Sandy Rivere i dodela nagrada

Ovaj multimedijalni poduhvat krenuo je sa  koncertom „Live at The Aladdin Las Vegas“ koji je podignut na sve muzičke digitalne platforme, a on će se kao EP naći u sastavu petostrukog albuma „Up All Night with Prince:The Nite Alone Collection“, koja će se pojaviti 29.maja. U pitanju su live izvođenja pesama „Pop Live“, „Gotta Broken Heart“, „Strange Relationship“ i „Sometimes it Snows in April“. Detalje možete pronaći na ovom linku: https://prince.lnk.to/2001-2002

Povezana vest:  Zbog trudnoće pevačice prateće grupe otkazan koncert didžeja Parov Stelara u Beogradu

Poslušajte „Live at The Aladdin Las Vegas“ OVDE.

Uz ovo izdanje, na digitalnim platformama možete slušati i druga koncertna izvođenja ovog umetnika, koja prate njegovu karijeru: https://Prince.lnk.to/live. Takođe, ta izvođenja možete  gledati, sada ,na njegovom zvaničnom YT kanalu: https://prince.lnk.to/livevideo.

Proslava u čast Princeove karijere kulminiraće u dvočasovnom specijalu “Let’s Go Crazy: The GRAMMY Salute To Prince”,posvećenom negovom muzičkom nasleđu na kome gostuju vrhunske umetnice i umetnici koji su često sarađivali sa Princeom i kojima je ta saradnja obeležila stvaralaštvo: Sheila E., The Revolution, Morris Day and The Time, kao i Grammy dobitnici poštovaoci njegove muzike:Beck, Gary Clark Jr, Common, Earth,Wind&Fire, Foo Fighters, H.E.R., Juanes, John Legend, Chris Martin, Miguel, St.Vincent, Mavis Staples, a kao posebni gosti pojaviće se Fred Armisen, Naomi Cambell, Misty Copeland, FKA Twigs I Jimmy Jam. Više informacija o ovom specijalu možete pronaći OVDE.

Povezana vest:  Razvijene fotografije sa mesta na kom se ubio Kurt Kobejn