„Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“ 20. juna, spektakularni set koncerata u kom su nastupili kreativni ambasadori platforme Srbija stvara: Lena Kovačević, Aleksandar Sedlar i Jelena Gavrilović, skrenuli su svojim nastupima i svojim talentom pažnju na ovaj značajan lokalitet i upotpunili ga kulturnim spektaklom.

Organizatori ove kulturne manifestacije su nacionalna platforma Srbija stvara i Upravljač Turističkog prostora Lepenski Vir.

U jedinstvenoj atmosferi impozantnog arheološkog nalazišta Lepenski vir priređena je muzička bajka „Mesečeva kći“ kompozitora Aleksandra Sedlara: varijacije za violinu (violinista Miloš Petrović), orkestar (Beogradska sedlarijeta) i naratora (glumica Jelena Gavrilović).

Povezana vest:  Muzički projekat Belgradeyard objavio album LOST

U Etno kompleksu Lepenski vir svoj koncert na otvorenom je održala Lena Kovačević koja je predstavila publici svoje najveće hitove i repertoar sa koncerata koje održava u Srbiji i inostranstvu.

„Uvek bih svirao ovde, i mislim da ovaj ambijent, i ovaj prostor ovde, i ovaj prostor gde ima koncert Lena Kovačević, tu bukvalno može da se napravi neki festival, koji je negde poseban i po ambijentu, a može da bude poseban i po programu. Ali ovo zaista ima potencijal da preraste u nešto fenomenalno“, ubeđen je dirigent Aleksandar Sedlar.

Povezana vest:  Pomilovanje za Džima Morisona

Posebnu pažnju privikli su upečatljivi stilovi Lene Kovačević i Jelene Gavrilović. Lena je obukla elegantnu haljinu domaćeg brenda Anze, a Jelena je nosila bajkovitu kreaciju Demode Couture. “Ovako ja zamišljam Srbiju, i nadam se da smo večeras poslužili kao inspiracija ostalim kolegama umetnicima. Srbija je lepa i treba je promovisati, mislim da je ovo jedan od boljih načina”, naglasila je Gavrilović.

Povezana vest:  Za svega dva sata planulo 5000 ulaznica za EXIT!

Dvostruko svitanje koje se na dugodnevnicu (21. juna) može doživeti na Lepenskom viru, prirodni je fenomen jedinstven u svetu. Sunce se tog dana dva puta rađa poigravajući se, skrivajući i ponovo rađajući, iza vrha planine Treskavac, na obali Dunava.

Završićemo ovaj tekst rečima Lene Kovačević: “Duboko verujem da Srbiju nije dovoljno samo posetiti ili obići. Srbiju je potrebno doživeti, jer Srbija je neiscrpan izvor inspiracije, savršena destinacija za svakog kreativca”.

PHOTO: Irina Duplevskaja