ParovStelar_04Didžej Stelar u Domu omladine

 

Austrijski didžej Parov Stelar sa svojim bendom nastupiće 12. februara iduće godine u velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB), gde će promovisati album „Selected Wax“, saopštio je danas izdavač CD-a za srpsko tržište Music star.

Parov Stelar je započeo karijeru kao DJ u noćnim klubovima u Austriji tokom devedesetih. Tek od 2000 god. on je počeo da se bavi muzičkom produkcijom i izdavanjem muzike. Njegov prvi album je bio izdat 2004 god. pod nazivom „KissKiss EP“ i odmah nakon toga je izdao „Rough Cuts“, koji su mu omogućili popularnost na međunarodnoj elektronskoj muzičkoj sceni. Njegov originalni stil koji kombinuje džez sa bit hausom i brejkbitom je promovisao Parov Stelara kao kreatora novog žanra Elektro-svinga! Razni singlovi, remiksi i albumi kao „Seven and Storm“, „Shine“ i „Coco“ čine Parov Stelara jednim od najzahtevnijih izvođača u elektronskoj muzici.

Povezana vest:  Pinkove zvezdice napravile nezaboravnu žurku u Stadionu

Njegove pesme su bile korištene za razne TV reklame Chryslera, Motorole i Audija. Mnoge njegove pesme su bile objavljene u više od 700 kompilacija kao Hotel Costes i Buddha Bar.

Stelar je prvi izvođač čiji je koncert najavljen u renoviranom prostoru DOB-a, čije je otvaranje planirano za kraj januara.