cesc_fabregasPREMIJER LIGA

Arsenal održao lekciju fudbala Čelziju

 

U ponedeljak uveče je odigran derbi 19. kola engleske Premijer lige. Zasluženo i uverljivo Arsenal je na svom Emirates stadionu pobedio gradskog rivala Čelzi sa 3:1. Arsenal je bio konkretniji i odlučniji u većem delu ove utakmice, a plavce su „uniptile“ tri minute na početku drugog dela utakmice. Tada je Arsenal vođstvo od 1:0 zapečatio sa još dva pogotka i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Hanover želi na vrh, Hamburg ispustio pobedu

Prvi pogodak na utakmici je delo Songa u 44. minuti. U drugom delu igre je krenula furiozna igra Arsenala, ali su im u svemu pomogli i fudbaleri Čelzija koji su igrali konfuzno. Esien je fantastično uposlio Volkota u kontri u 51. minuti, a ovaj je, kao na tanjiru, poslužio Fabregasa koji je povećao rezultat na 2:0. Samo dve minute kasnije su igrači Čelzija izgubili još jednu loptu oko sredine terena, a tom je prilikom sam Volkot rešio situaciju na jedan na jedan sa Čehom.

Povezana vest:  Vilotić se izvinjava i kaje

Počasni pogodak za goste postigao je Branislav Ivanović u 57. minuti, nakon što je glavom prosledio ubacivanje Drogbe iz slobodnog udarca.

Do kraja je Čelzi diktirao tempo, ali nisu bili ni blizu toga da unesu dramu u ovaj meč. Šta više, mogao je Arsenal da postigne još koji pogodak na drugoj strani.

Povezana vest:  Gvardiola dovodi Marsela u Siti, odlazi Kliši ili Kolarov?

Igrač utakmice je bio španski fudbaler Cesk Fabregas koji je postigao gol i ima dve asistencije. Arsenal se ovom pobedom probio do drugog mesta tabele. Imaju dva boda manje od Mančester Junajteda, ali i utakmicu više. Čelzi je ostao na četvrtoj poziciji.